KıbrısManşet

Adil paylaşımdan başka yol yok!

Erhürman, Doğu Akdeniz’deki gelişmelerle ilgili tüm tarafların diyalog yoluyla, ortak akılda buluşması gerektiğini söyledi.

Gıynık Gazetesi – Sosyal Medya

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak, zenginlikleri adil biçimde paylaşmayı öğrenmekten başka yol olmadığını ifade etti.

Doğu Akdeniz’deki gelişmelerle ilgili tüm tarafların diyalog yoluyla, bu temelde ortak akılda buluşmasının zamanı olduğunu kaydeden Erhürman, şunları kaydetti:

“Doğu Akdeniz’de sular ısınmaya devam ediyor. Fransa Cumhurbaşkanı Macron Türkiye’ye yaptırım çağrısı yapıyor. İlişkiler art arda gelen gelişmelerle daha da geriliyor. Oysa Doğu Akdeniz’de barışın sürekliliğinin sağlanması için atılabilecek en önemli adımın ne olduğu aslında herkesin malumu.

Kıbrıs sorununun siyasi eşitlik temelinde çözümü ve çözüme kadarki sürede adanın zenginlikleri konusunda Kıbrıslı Türklerin sadece geliri paylaşma hakkı değil, aynı zamanda söz hakkı sahibi olduğunun kabulü. Tüm tarafların diyalog yoluyla, bu temelde ortak akılda buluşmasının zamanıdır. Gerginlik kimseye kazandırmıyor. Bu ada da, zenginlikleri de hepimizin. Adil bir biçimde paylaşmayı öğrenmekten başka yol yok!”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu