GenelKıbrısManşetSpor

Adrenalin tavan yaptı

45.KUZEY KIBRIS RALLİSİ BAŞLADI

Basel Holding’in ana sponsorluğunda Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’nun (KKTOK), organize ettiği 2022 Kuzey Kıbrıs Ralli Şampiyonası’nın altıncı yarışı dün akşam yapılan açılış töreni ve geçilen Uludağ ve Herby Tea Girne Kapısı Şehir içi Özel Seyirci Etabı ile başladı. Üç günlük programla yapılacak Gülgün Süt Mamülleri 2022 Kuzey Kıbrıs Rallisi’nin açılış töreni Lefkoşa Surlariçi Zahra Sokak’ta yapıldı. Havai Fişek gösterisi eşliğinde yapılan seremonik startta Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Gülgün Süt Mamülleri Direktörleri, Limon yetkilileri ve Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu Başkanı Tigin Kişmir bayrak kaldırdı.

EN İYİSİ HASKASAP-ŞEVKETOĞLU

Açılış seremonisinin ardından yapılan Uludağ ve Herby Tea Girne Kapısı Şehir içi Özel Seyirci Etabı’nda coşkulu bir kalabalık vardı. Gelengül Production’ın canlı yayınladığı ve Radjo Juke müzikleriyle renklenen etabın sunumunu Arif Köroğlu yaptı. Tırmanma ve Drift araçlarnın da seyircilere gösteri sunduğı ilk etabın en iyi derecesini NEU Drift RacingTeam’den Enver Haskasap-Güner Şevketoğlu ikilisi yaptı.

İLK GÜNÜN DERECEYE GİRENLERİ

2 dakika 04.5 saniye ile günün en iyi derecesine imza atan Haskasap-Şevketoğlu ikilisini, 2 dakika 05.3 saniyelik dereceleriyle Kıbrıs Online Racing Team’den Mehmet Kamiloğlu-Ahmet Gürün ikilisi takip etti. Bir diğer NEU Drift Racing Team ekibi Halil Mulla-Mehmet Çağla ikilisi ise 2 dakika 06.8 saniyelik dereceleriyle ilk günün üçüncüsü oldu.

RALLİ HEYECANI YARIN SERDARLI BÖLGESİNDE

Servis alanının Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’ne kurulacağı rallide ekipler yarın Serdarlı bölgesinde “Serdarlı” ve “Çatoz” isimleriyle hazırlanan iki etabı ikişer kez art arda geçerek ikinci günü tamamlayacak. Serdarlı bölgesindeki ünlü zıplama noktası 4 kez geçilecek. Pazar günü ise Meriç ve Balıkesir etaplarının ikişer kez art arda geçilmesinin ardından ekipler yeniden Zahra sokağa dönecek. Balıkesir ve Meriç etaplarının zıplama noktaları bu rallide de olacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu