ManşetSpor

After party

Sosyal medya sayesinde artık herkes haberci olmuş bu sanal âlemde. E haber olmak güzel bir şey mi? Şan ve şöhret aşkıyla yanıp tutuşan bir genç için tabiî ki de önemli bir durum

Eski futbolcu ve teknik adamlığı yanında ünlü bir spor düşünürü olan Howard Wilkinson’a göre yetenekli oyuncular, kendileri için artık eskisinden çok daha tehlikeli bir konumdalar; “Günümüz performans dünyası çok daha zor bir hâl aldı. Çünkü madde cinsinden ödüller artık çok daha yüksek. Yetenekli bir sporcunun kendine zarar vermesi için artık daha fazla seçeneği var. Bunun sınırı yok” demişti bir açıklamasında.

E Sheffield’ın millî kahramanı Wilkinson haklı. Bu durumda oyuncu; “Cebimde param ve egom varsa ben ne yapacağım? Ne diyeceğim? Nerde yer bildirimi yapacağım? O yer bildirimi yanına ne yazacağım? Söylediklerim kaç kişiyi etkileyecek? Sosyal medyada kaç kişi beni takip edecek? Bir mekanda kaç kişi beni farkedecek? Bulunduğum bir party’den o anda bir fotoğraf yayımlarsam kaç kişi ‘like’ yapacak, Maçta galip gelirsek primler karşılığı atları satıp yat mı alayım, yoksa yatları satıp kat mı alayım?” cinsinden bri’sürü mırıldanmalar sürer durumda olacak.

E geçmişte durum ne âlemdeydi? Yine Wilkinson’ın da belirttiği gibi; “50 yıl önce bir oyuncu maç sonu bir cumartesi gecesi arkadaşlarıyla dışarı çıkarken takım otobüsüne binerdi. Birkaç duble atıp kavga da çıkarabilirdi ama bu olay çok da fazla duyulmazdı. Hatta ve hatta duyulacak olsa bile gazeteciler ilgili futbolcuyu koruma adına olayı örtbas ederdi”.

Günümüzde durum ne? Olamamışı olduranlar, olanı oldurmayanlarla dolu bir medya dünyasındayız. Bu durum giderek daha da vahşileşmekte. E hâl böyle olunca da buz dağının artık her yeri görünüyor. Sosyal medya sayesinde artık herkes haberci olmuş bu sanal âlemde. E haber olmak güzel bir şey mi? Şan ve şöhret aşkıyla yanıp tutuşan bir genç için tabiî ki de önemli bir durum.

Ülkemiz için de artık bu durum geçerli. Yakın geçmişte futbolcu dostlar için performans öncesi foam party (köpük partisi) ve hatta ve de hatta o köpükler kurumadan after party (eğlence sonrası) moduna girmek son derece önemliydi. E çocuklar da haklı. Yurdum futbolu için ‘ne kadar ekmek, o kadar köfte’ durumları hâlihazırda devam etmekte. Hâl böyle olunca da daha sezon bitmeden futbolu bırakma durumları vuku buluyor. Neyse, iyi eğlenceler a gençler…

Diğer Haberler

Başa dön tuşu