GenelKıbrısManşet

Ahmet Tuğcu üyelerine seslendi: Kıb-Tek’i kurtarabilmek adına güç birliği yapacağız

El-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu, üyelerine yönelik düzenlediği Sendikal Eğitim Semineri’nde yaptığı konuşmasında, "En büyük güç kaynağımız, üyelerimizdir. Üye desteğinden yoksun bir yönetimin başarılı işlere imza atması mümkün değildir” diye konuştu. Tuğcu üyelerine, Kıb-Tek’e hep birlikte sahip çıkma çağrısı yaptı.

El-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu, üyelerine yönelik düzenlediği Sendikal Eğitim Semineri’nde yaptığı konuşmasında, “En büyük güç kaynağımız, üyelerimizdir. Üye desteğinden yoksun bir yönetimin başarılı işlere imza atması mümkün değildir” diye konuştu. Tuğcu üyelerine, Kıb-Tek’e hep birlikte sahip çıkma çağrısı yaptı.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası El-Sen, üyelerine yönelik düzenlediği Sendikal Eğitim Semineri’nin ilkini, 26 Haziran Çarşamba günü Girne Dome Otel’de gerçekleştirdi.

4 Temmuz ve 11 Temmuz’da devam edecek seminerler dizisinde, sendikal mücadelenin önemi konusunda üyelerin bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

El-Sen Başkanı Ahmet Tuğcu seminerin açılışında yaptığı konuşmada, bir yandan öncelikli görevleri olan üyelerin sosyal, ekonomik, mesleki ve her türlü özlük haklarını korumak ve çalışma koşullarını iyileştirmek için her türlü mücadeleyi verirken, diğer yandan ise taşıdıkları toplumsal sorumluluk gereği, KIB-TEK’in geleceğini korumak adına bir mücadele yürüttüklerini söyledi.

Tuğcu, “Bu hedefler doğrultusunda emin adımlarla yürürken, en büyük güç kaynağımız, üyelerimizdir. Üye desteğinden yoksun bir yönetimin başarılı işlere imza atması mümkün değildir” diye konuştu.

Ahmet Tuğcu, KIB-TEK’in, hükümetin ve bu hükümet tarafından kuruma yönetici olarak atananların gözünde, ne yazık ki sadece siyasi ve ekonomik bir rant kapısından ibaret olduğunu ve kendi çıkarları uğruna, halka ait bu kurumu sermayeye peşkeş çekmeye çalışmakta hiçbir çekince görmediklerini belirtti.

Kuruma bilinçli olarak yatırım yapılmadığını, santral yatırımı yapmayarak kurumun ve toplumun bile isteye AKSA’ya muhtaç bırakıldığını, 675 TL’lik elektrik borcu biriken halkın elektriği kimsenin gözünün yaşına bakılmaksızın kesilirken, Emrullah Turanlı’ya milyonlar değerinde kıyak geçildiğini kaydeden Tuğcu, “Bütün bunların sebebi açıktır. Ve bu şekilde bir yönetim anlayışının sonu; KIB-TEK’in kapısına kilit vurulması demektir,” diye konuştu.

Tuğcu, “Ancak biz EL-SEN olarak, mücadelemizi kırmak, gücümüzü baltalamak adına her türlü kirli yönteme başvurmalarına rağmen, bütün bu usulsüzlüklerin önüne geçebilmek, kurumumuzu bu rant çevrelerinden koruyabilmek adına, sizin de desteğinizle, mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

KIB-TEK batırılır ve özelleştirilirse, bunun vebalini hem toplumun, hem de çalışanların ödeyeceğine dikkat çeken Ahmet Tuğcu, “O yüzden kurumumuza hep birlikte sahip çıkacağız. Özelleştirmeye giden yola karşı direnip, kurumu bu çirkin siyasi oyunlardan kurtarabilmek adına, hep birlikte ÖZERKLİK için güç birliği yapacağız. Güçlü bir üye yapısı, güvene dayalı destek, sendikal mücadelenin en önemli yapı taşıdır” diye konuştu.

Tuğcu’nun konuşmasının ardından, sırasıyla TÜRK-SEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı; ‘KKTC’de Sendikal Hareket’, Ekonomist, Prof. Dr. Erdal Güryay, ‘KKTC’de Özelleştirme ve Özerklik’, ve METRON Araştırma Kurumu Direktörü, İletişim Uzmanı Gürdal Hüdaoğlu, ‘Kurumsal İletişim’ konulu birer sunum yaptılar.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu