GenelKıbrısManşet

Ailesi tarafından sokağa atılan 32 yaşındaki engelli birey Mehmet Takımcılar, sığınacak bir ev istiyor

32 yaşında ve engelli birey olan Takımcılar, devlet yetkililerinden sığınmak için yalnızca bir ev talep etti.

GIYNIK GAZETESİ-ÖZEL HABER

Surlariçi muhtarlarından Sinanoğlu’nun oğlu Ali Sinanoğlu, 3-4 gün içerisinde Lefkoşa içerisinde 32 yaşındaki engelli vatandaş Mehmet Takımcılar’a rastladığını, Takımcılar’ın kendisine ailesinin onu evden attığını ve 13 yaşında kızı olduğunu söylediğini belirterek, Takımcılar’ın karnını doyurduğunu ve eksiklerini temin ettiğini dile getirdi.

Daha sonra Takımcılar’ı eve götürmek istediğini dile getirdiğini ve sonrasında ise Takımcılar’ın yanından kaçıp gittiğini kaydederken, ertesi gün yeniden kendisine rastladığını ve Takımcılar’ı takip ederek kulübeye girdiğini gözlemlediğini dile getirerek, hava şartlarının soğuk olduğunu vurguladı.

GIYNIK mikrofonuna konuşan Mehmet Takımcılar, esas Akdoğanlı olduğunu ve 6-7 gündür Lefkoşa Surlariçi girişinde Mücahitler Sitesi Parkı’nda bulunan kulübede yaşadığını aktardı.

Ailesinin kendisini evden attığını ve bu yüzden kalacak yeri olmayan Takımcılar yaşamını sokakta devam ettiğini dile getirirken, aylık aldığı engelli maaşı ile kıt kanaat geçindiğini aktardı.

32 yaşında ve engelli birey olan Takımcılar, devlet yetkililerinden sığınmak için yalnızca bir ev talep etti.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu