GenelKıbrısManşetSiyaset

Akansoy: Hükümetin yarattığı tahribat çok büyük

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Asım Akansoy heyetler arası görüşmelerin ardından Havadis TV’de açıklamalarda bulundu. Seçim hükümetinin icraat hükümeti olamayacağını vurgulayan Akansoy, UBP – CTP görüşmesinin samimi geçtiğini ifade ederek UBP’nin herhangi bir görüş ortaya koymadığını, genel değerlendirme havasında geçen bir görüşme olduğunu kaydetti.

Akansoy, ziyaretin bilgilendirme ve genel değerlendirme ziyareti olduğunun altını çizdi görüşmelerde 9 Ocak tarihinin öne çıktığını ifade etti ve o tarihlerde bir erken seçim yapılması yönünde görüş ortaya konduğunu dile getirdi. Görüşmede yaşananlara da değinen Akansoy, “Samimi bir görüşme oldu. UBP bize herhangi bir görüş ortaya koymadı gelin hükümet ortağı olalım ya da bu geçiş sürecinde hükümet ortaya olmak ister misiniz düşünceleriniz nelerdir? Bir tartışma yapabileceğimizi tartışma ortaya koymadı” dedi.

GÜÇLÜ BİR HÜKÜMETE İHTİYAÇ VAR

Erken seçim ve erken seçim öncesi bütçenin belirlenmesi noktasında görüşmelerin ilerlediğini aktaran Akansoy, CTP’nin erken seçim istediğinin altını çizdi ve “Hükümetin yaratmış olduğu tahribat çok büyük bunları giderebilmek açısından güçlü bir hükümete ihtiyaç var.  Bütçenin geçmesini istiyoruz, bu halkın yararına olacak bir şeydir. Şu anki seçim hükümeti ile icraat mümkün değildir.  Böyle bir zemin kalmadı. Bu mecliste yeni ve büyük bir yasanın çalışılıp geçirebilme zemini yoktur. Yapılması gereken meclisin bir an önce yenilenmesidir. Güçlü icraatlar, büyük adımlar ondan sonra atılacak.  2-2 buçuk aylık bir hükümetle hiçbir şey yapamazsanız” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu