KıbrısManşetSiyasetToplum

Akansoy: Töre’nin Başkanlığı Meclis’in itibarı açısından talihsiz bir durumdur

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Sekreteri Asım Akansoy, Meclis Başkanı Zorla Töre’nin Meclis’te ‘makam araçları’ hakkında yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

CTP Genel Sekreteri Akansoy, “Meclise ait arızalı araçlar adına, bir başka araca binlerce TL’lik benzin konulduğu” haberlerine, “usulsüzlük, hırsızlık ve vurgun yoktur; hata vardır” diyen Meclis Başkanı Töre’nin açıklamalarıyla bir kez daha gerçek yüzünü göstermiş olduğunu ifade etti.

Akansoy sosyal medya hesabı üzerinden ‘makam araçları ve akaryakıt usulsüzlüğü hakkında’ yaptığı açıklamalarda, “Tamirde olan araçlara benzin aldırdığı iddialarına tatmin edici bir cevap ve Divan kurulunun konuyu Maliye Teftiş Kuruluna havale etmesine izin vermek yerine, saldırıya geçmeyi yöntem zanneden Töre, kendi gibi düşünmeyenleri yok sayan, ötekileştiren, düşmanlaştıran faşist bir zihniyetin temsilcisidir” dedi.

“TÖRE’NİN MECLİS BAŞKANLIĞI MECLİS’İN İTİBARI VE İMAJI BAKIMINDA TALİHSİZ DURUMDUR”
Akansoy, “En büyük özelliği yalan söyleyerek rakiplerini sağa sola jurnallemek olan Töre’nin Meclis Başkanlığı,
halkımızın seçilmiş temsilcilerinin yer aldığı Meclis’in hem itibarı hem de imajı bakımından son derece talihsiz bir durumdur” dedi.

Akansoy açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Kendisi Meclisin tüm toplumsal kesimlerin temsil edildiği siyaset alanı olduğunun idrakinde değildir.

Kendisi gibi düşünmeyenlere hakaret eden, yalana başvurarak farklı düşünenleri özellikle Türkiye yetkililerine kötülemeyi, jurnallemeyi görev bilen Töre’nin Meclis Başkanlığından bir an önce istifa etmesi gerekmektedir.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu