KıbrısManşetToplum

Akaryakıt fiyatlarına indirim bekleniyor, gözler Fed’in faiz kararında!

Brent petrolün varil fiyatının 90 Dolara gerilemesiyle Türkiye’de akaryakıttaki indirimler devam ediyor. Ancak, maalesef bu indirimler KKTC’de halen uygulanmıyor

Brent petrolün varil fiyatının 90 Dolara gerilemesiyle Türkiye’de akaryakıttaki indirimler devam ediyor. Ancak, maalesef bu indirimler KKTC’de halen uygulanmıyor

Benzin ve motorin fiyatlarında indirim bekleniyor! Bugün ABD Merkez Bankası Fed’den gelecek bir faiz artırımı kararının dolardaki değer artışını hızlandırması ve beraberinde de petrol ve petrol ürünlerinde değer kaybına yol açması bekleniyor.

Geçtiğimiz gün motorine gelen indirim sonrası, benzin fiyatlarında da indirime gidilip gidilmeyeceği merak ediliyor. ABD’nin piyasaya 10 milyon benzin satacağı bilgisini paylaşması üzerine brent petrol varil fiyatı 90 dolara kadar geriledi. Brent petrol fiyatlarındaki düşüş, beraberinde benzin ve motorin fiyatlarında da indirim beklentisini getirdi.

AKARYAKIT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Brent petrol fiyatlarında yaşanan düşüşün, Fed faiz kararı sonrasında da olası bir faiz artışı sonrası devam etmesi bekleniyor. Dolayısıyla yakın zamanda akaryakıt fiyatlarına yeniden indirim gelmesi bekleniyor.

Brent petrolün varil fiyatının 90 Dolara gerilemesiyle Türkiye’de akaryakıttaki indirimler devam ediyor. Ancak, maalesef bu indirimler KKTC’de halen uygulanmıyor. Uygulansa bile gerçek rakamlar üzerinden yapılmıyor. Brent petrol ve döviz yükselişe geçerken hemen zamlar yapılırken, düşerken bu indirimler anında uygulanmıyor.

Türkiye’de Motorin grubunda 1.76 TL indirim yapıldı. Motorin fiyatlarına 1 lira 76 kuruş indirim gelmesinin ardından İstanbul’da 23,05 TL, Ankara’da 23,16 TL ve İzmir’de 23,19 TL oldu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu