DünyaKıbrısManşet

Akdeniz açıklarındaki petrol kaynaklı kirlilik unsurları yine Karpaz kıyılarını tehdit ediyor

Biyolog Hasan Sarpten, Karpaz kıyıları için acil çağrıda bulundu ama yetkililerin umurunda dahi olmadı!

Büyük petrol kirliliği Karpaz kıyılarına yaklaşıyor! Biyologlar Derneği eski Başkanı Hasan Sarpten, bu kez geçen seferki gibi şanslı olmayacağımıza dikkat çekerek bu felakete hazırlıklı olmadığımızı vurguladı

KIYILARIMIZ YİNE TEHDİT ALTINDA!

Biyolog Hasan Sarpten, Karpaz kıyıları için acil çağrıda bulundu ama yetkililerin umurunda dahi olmadı!

“BU KEZ ŞANSIMIZ YAVER GİTMEYEBİLİR”… Akdeniz açıklarındaki petrol kaynaklı kirlilik unsurları yine Karpaz kıyılarını tehdit ediyor. Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında yine benzeri bir olayla karşı karşıya kalmış ve şans eseri, Suriye’de denize sızan petrol kalıntıları rüzgârın da etkisiyle adamızı teğet geçmişti. Söz konusu olaya ilişkin uyarılarda bulunan Biyologlar Derneği eski Başkanı Hasan Sarpten, bu kez geçen seferki gibi şanslı olmayacağımıza dikkat çekerek, kıyılarımızın büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olduğunu vurguladı ve “Bu felakete hazır mıyız?” diye sordu.

PETROL KİRLİLİĞİ KIYILARIMIZA YAKLAŞIYOR…
Biyologlar Derneği eski Başkanı biyolog Hasan Sarpten, Birleşmiş Milletler bünyesinde faaliyet gösteren “Akdeniz Bölgesel Deniz Kirliliği Acil Müdahale Merkezi (Regional Marine Pollution Emergency Response Centre for the Mediterranean Sea)’nin Kıbrıs Rum Yönetimi makamlarına yaptığı acil uyarıda Akdeniz açıklarındaki petrol kaynaklı kirlilik unsurlarının Karpaz kıyılarına yaklaşmakta olduğu yönünde uyarı yaptığını açıkladı.

YETKİLİLERDEN HALEN BİR AÇIKLAMA YOK… İki Toplumlu Çevre Teknik Komitesi tarafından başta Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı olmak üzere KKTC hükumet yetkililerine de bilgi verildiğini ifade eden Sarpten, yetkililerin hızla harekete geçmesini beklediklerini kaydederken, Sarpten’in bu açıklamasının ardından yetkililerden söz konusu tehlikeyle ilgili halen bir açıklama yapmamış olması ise dikkatlerden kaçmadı.

“BU KEZ TEĞET GEÇMEYEBİLİR”… “Ne yazık ki kıyılarımız bir kez daha petrol tehdidiyle karşı karşıya kalmış durumdadır” diyen Sarpten, “Geçen sefer “teğet” geçen felaket belli ki bu kez ciddi bir kirlilik yaratacak. Peki, buna hazır mıyız? Geçen seferden ders çıkarıp ekipman, araç gereç ve en önemlisi acil müdahale konusunda müdahale edebilecek durumda mıyız?” sorularını yönelterek, “Cevabı hepimiz biliyoruz ve endişeyle bekliyoruz” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu