KıbrısManşet

“Tüm doktor ve sağlık çalışanlarını göreve bekliyorum”

GIYNIK'a konuşan Sağlık Bakanı Dr. Pilli, bu zorlu süreçte yardım etmek ve çalışmak isteyen tüm doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanlarını göreve davet ederek, yarın Sağlık Bakanlığı'na gelmeleri çağrısını yaptı.

Meyil Avcan

Ülkemizde bugünkü yerel vaka sayılarından yaşanan hızlı artış ve bölge dağılımının da fazla olması nedeniyle Pandemi Merkezi’nde yoğunluk yaşanıyor.

Olayları yakından takip edebilmek ve Pandemi Merkezi’nin son durumunu bizzat orada bulunup, öğrenmek isteyen Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli, az önce Pandemi Merkezi’nde geldi.

Bakan Pilli, Pandemi Merkezi’ne gelmesindeki sebebin sağlık çalışanlarının durumunu görmek ve sorunlarını dinlemek olduğunu dile getirerel, eksikliklerin hemen giderilmesi ve çözüm üretilmesi için harekete geçeceğini belirtti.

GIYNIK’a konuşan Sağlık Bakanı Dr. Pilli, bu zorlu süreçte yardım etmek ve çalışmak isteyen tüm doktorlar, hemşireler ve sağlık çalışanlarını göreve davet ederek, yarın Sağlık Bakanlığı’na gelmeleri çağrısını yaptı.

Ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ve salgını durduracaklarını ifade eden Bakan Pilli şunlara değindi:

“Buraya gelmemdeki sebep sağlık çalışanlarının durumuna bakmamdı. Eksiklerini gidermek ve sorunlarını dinleyip, çözüm bulmaktır. Doktor ve tüm hemşire arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hem kendini korumak, hem hastayı tedavi etmek zordur. Beklenen bir durumdu ama bugün pandemiyi görmek, oradaki hastaları dinlemek için geldim. Burada çalışmak isteyen tüm doktor, hemşire ve sağlıkçıları yarın Sağlık Bakanlığı’na bekliyorum. Yerel vakalar ve temaslılar artmış durumdadır ve şu andan itibaren daha sıkı önlemlerimizi alıyoruz. Elimizden gelen her şeyi yapıp, salgını durduracağız. Herkes kendine düşen görevi yapmalıdır. Pazartesi günü parlamento da olacak ve yeni yasa geçecektir. Bundan sonra kurallara uymayan cezalandırılacaktır. Biz kimseyi cezalandırmak istemiyoruz. Her şey kazanılır ama sağlık geri gelmez. Herkesin sağlık önlemlerini almasını ve kurallara uymasını istiyoruz.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu