KıbrısManşet

Akdeniz destinasyonlarında Türkiye ilk sırada

Turizmciler haziran ortasından itibaren Almanya ve Avrupa pazarlarından Türkiye’ye dönük operasyonların başlamasını beklediğini belirtti.

 

Uzmanlar satışların yüksek hızda eylül ayına kadar devam etmesini beklediklerini, eylülden sonrasının ne olacağını ise aşılama sürecinin belirleyeceğini ifade etti.
Akdeniz destinasyonlarına satış olduğunu ve satışların son hafta artış gösterdiğini belirten turizmciler, ‘’Tahminime göre satışlar mayıs ayından sonra daha da hızlanacak. Bir sıralama yapacak olursak, ilk sırada Türkiye’nin yer aldığı görülüyor. Sonra Yunanistan ve İspanya geliyor. Ancak aşılama sonrasında seyahatler AB içine yönlendirilir, AB dışına çıkışa zorluk getirilirse buradaki görüntü Yunanistan’ın bir numara olacağı yönünde” ifadelerini kullandılar.

PCR TEST ZORUNLULUĞU KALKARSA TALEP YÜZDE 30-40 ARTAR

Almanların hangi ülkeye giderse gitsin ülkeye dönüşte test yaptırmak zorunda olduğunu hatırlatan turizmciler, Avrupa’daki 4 kişilik bir aile Türkiye’ye gitmek için PCR testine toplamda 300 Euro civarında para ödediğini ifade etti.
Bunun yarısı kadar da kendi ülkesine dönmeden önce Türkiye’de yaptıracağı teste ödediğini dolayısıyla test ücretleri mali olarak insanları düşündürdüğünü ifade eden turizmciler, PCR test zorunluluğu kaldırılması halinde Türkiye’ye ziyaretçi sayısının yüzde 30-40 artacağı görüşünde birleşti.

KISITLAMALAR GETİRİLMEZSE 2019 RAKAMLARINA ULAŞTIRILABİLİR

Turizmciler kısıtlamalar olmaması halinde Türkiye’nin 2019 rakamlarına ulaşabileceğine de dikkat çekti.
Almanya’da ve Avrupa’da Türkiye’ye dönük kısıtlama getirilmemesi durumunda 2019 rakamlarına bile ulaşılabileceği ifade edildi.
Türkiye’ye dönük geniş çaplı ya da kısmi sınırlama getirilmesi durumunda ise rakamların daha düşük olacağını vurgulayan turizmciler, geçen yılkine benzer kısmi koridor (Antalya, İzmir, Muğla, Aydın-TG) getirilmesi durumunda, 2021 sezonunun her halükarda 2020’den daha iyi olacağını da kaydettiler.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu