Grand Pasha Nicosia
Ezic
Serena Butik
Omag Intense
Shopoint
EMU Kurum İndirimi
Visit NCY
SOS Çocukköyü
Piabella
Vestel KKTC
Grand Sapphire Resort
SEMKA
Merit Hotels
Card Plus
Altınbaş Üniversitesi
GenelGüney KıbrısManşetSiyaset

AKEL’den AB’nin militarize edilmesine onay veren Hristodulidis’e tepki

AKEL’in, Avrupa Birliği'nin (AB) militarize edilmesine onay veren Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’e tepki gösterdiği bildirildi.

Stelios
California Restaurant
Airtech Kıbrıs
Zenith Özyalçın
GAÜ

AKEL’in, Avrupa Birliği’nin (AB) militarize edilmesine onay veren Rum Yönetimi Başkanı Nikos Hristodulidis’e tepki gösterdiği bildirildi.

Haravgi gazetesi, AKEL Basın Sözcüsü Yorgos Kukumas’ın dün yaptığı yazılı açıklamada, AB liderlerinin, AB’nin beş Avrupa Yapısal ve Yatırım Fonu’ndan biri olan Uyum Fonu’ndan 800 milyar Euro’nun savaş sanayilerine dağıtılması yönünde karar alarak barışı tehlikeye attığını ve bu kararın, halkların yaşam standartlarında gerileme yaşanmasına yol açacağını kaydettiğini yazdı.

Habere göre Kukumas, AB Komisyonu’nun Türkiye’ye verdiği “yükseltilmiş rol” ile ilgili değerlendirmede bulunarak, Başkanlığın haberi olmasa da AB liderliğinin Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve başka 4 NATO üyesi ülke ile telekonferans toplantısı yaptığını ve AB’nin savunmayla ilgili kararlarına dair bilgi verdiğini belirtti.

Kukumas, AB’nin savunmasını güçlendirmek ve Ukrayna’yı desteklemek için iş birliği yapacağı “benzer düşünen ülkeler” arasına Türkiye’yi de dahil ettiğini ifade ederek, eğer Hristodulidis, AB’nin Türkiye karşısındaki bu tutumundan memnunsa, bunu halka açıklaması gerektiğini kaydetti.

Habere göre Kukumas, Hristodulidis hükümetinin, savaş sanayilerine verilecek ödeneğe karşı çıkmayarak, bu tehlikeli sürecin bir parçası olduğunu; AB-NATO ilişkisinin derinleşmesine rıza gösterdiğini ve Ukrayna’nın silahlanmasını destekleyerek savaşın uzamasına göz yumduğunu belirtti.

KSTÜ
Northernland
Meriç Süt
Evsulink
Maraton İskele

Diğer Haberler

Kıbrıs Online
Başa dön tuşu