DünyaManşetSiyaset

Akıl dışı bir savaş daha

ombalar, mermiler, siren sesleri arasında masum siviller savunmasız  çocuklar ölmeye devam ediyor

Hamas’ın İsrail’e yönelik yaptığı terör saldırısından sonra, İsrail’in karşılık vermesi ile birlikte Ortadoğu yine kan gölüne döndü, binlerce suçsuz günahsız insan hayatını kaybetti. Bombalar, mermiler, siren sesleri arasında masum siviller savunmasız  çocuklar ölmeye devam ediyor. Gazze deyim yerindeyse tam anlamıyla ateş hattına döndü…

Yüzlerce binlerce masum insan içinde çocuklar da var. Bu çocukların  masumiyeti ihlal  edilirken dünya maalesef çaresizce seyrediyor. Bir film sahnesi gibi gözümüzün önünde yaşanıyor her şey. O kadar alışmışız ki filmlerdeki savaş sahnelerine, haberlerde izlediklerimiz de o filmlerden kesitler gibi geliyor bize.. Oysa savaşın  gerçek ve acı yüzünü idrak edebilmek bu kadar zor olmamalı..

Hamas’ın İsrail’ e yönelik akıl dışı terör saldırısının ağır faturası yine sivillere çıktı.

Henüz kağıttan uçak yapıp oynamadan, savaş uçaklarıyla tanışıyor Filistinli çocuklar! Dilim varmıyor çocuk ve ölüm kelimesini yan yana getirmeye. İki kelime arasında yaşanması gereken çok büyük bir hayat varken, öyle uzak ki bir çocuğa ölümle pay biçmek. Çok çok yazık, yüzlerce çocuk yüzlerce binlerce masum insan hiç ama hiç hak etmedikleri bir savaşın ateşine atıldı.

Gazze’de doğmak, burada yaşamak kısacası bu coğrafya da bulunmak mıdır suçları… Bizler de savaş görmüş geçirmiş bir toplumuz, çocuktuk savaşın acı gerçekleri ile karşı karşıya geldiğimizde… Savunmasızdık bombalar başımıza yağarken, yakınlarımızı tanıdıklarımızı kaybettik, O travmayı asla atlatamadık savaşın izlerini aradan geçen 50 yılda da silemedik. Savaşlar insanlığın ortadan kaybolduğu dönemlerdir..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu