KıbrısManşetSiyasetToplum

 Aklın yolunu kaybedeli çok oldu

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; bir ülkeye turist çekmenin cazibe oluşturmanın öncelikli yöntemi havayolu şirketi oluşturmak ve veya kurmak değildir

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki; bir ülkeye turist çekmenin cazibe oluşturmanın öncelikli yöntemi havayolu şirketi oluşturmak ve veya kurmak değildir. Eğer bu ülkeye turist gelmesini hedef olarak ön000ümüze koyarsak her şeyden önce turizm cesitlendirilmeli, bununla paralel seyredecek önemli bir unsur olarak güvenli ülke imajı yaratılmalı ve bu alanda çalışacak kalifiye kaliteli elemanlar yetiştirilmeli, pazarlama ve tanıtıma önem verilmeli, çevre düzeni ve temizliği fark yaratacak düzeyde olmalı, ulaşım geliştirilmeli, elektrik ve su sorunları kalıcı çözümle hizmet verebilmeli, tarihi bütün yerler tek tek elden geçirilerek mutlak surette ülkenin turizm vizyonuna dahil edilmeli….Dolayısıyla her şeyden önce bütün bunları bir sistem içine yerleştirmek suretiyle geniş çaplı bir turizm vizyonu oluşturmanın ehemmiyetini kavramak gerekiyor. Ha havayolu şirketi bu vizyonun içinde yer almalı mı?

Elbette.. Ve fakat ondan önce ülkenin turizm anlamında cezbedici niteliklerini ortaya dökmek zarureti var.  Nitekim turizmi çeşitlendirirken ona etki edecek faktörleri görmezden gelirsek, örneğin çevre kirliliği, yetersiz altyapı, bozuk yollar su ve elektrik noksanlığı, müşteri hizmetleri gibi konularda zafiyet yaşarsak on ayrı havayolu şirketi kursanız ne fayda!! Kaldı ki bir havayolu şirketinin daha kurulmasıyla bilet fiyatlarının düşeceğini söylemek saflıktır.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu