KıbrısManşetSiyasetToplum

Aklın yolunun, vicdanın sesinin kaybolduğu dönem

Yaşamın her alanında ülkeyi yönetenler tarafından bize reva görülen kalitesizliğin içinde ömür tüketmeye devam ediyoruz

Aklın yolunu terk ettiler vicdanları da mı hiç rahatsız olmuyor..

Bir tarafta pahalılık almış başını gidiyor, asgari ücretin net 15 bin 750 TL olduğu bir ülkede bir bir artı evlerin bile  kirasının üç yüz, dört yüz Sterlin olduğu acımasız bir dönem geçiriyoruz. Her alanda korkunç bir fiyat artışı yaşanırken, denetimsizlik devam ediyor ,belli ki bunun önüne geçebilecek bir yönetim anlayışından çok uzaktayız.

İktidarı muhalefeti sadece seyrediyor, bundan da şunu anlıyoruz ki onların geçim derdi olmadığı gibi, toplumsal gaileleri de yok. Hoş ülke şartlarında onların  aldıkları astronomik  maaşlarla dar gelirli insanların yaşadıkları zorlukları anlamaları zaten mümkün değil.  Yollar dökülüyor, özellikle şehirler arası yollar hava kararınca büyük tehlike oluşturuyor, iktidarı, muhalefeti yine seyrediyor. Günde en az iki kez elektrikler kesiliyor, bu bazen üç hatta dört oluyor.

Gel gitler sırasında elektrik enerjisi ile çalışan ev eşyalarımız birer birer bozuluyor, televizyonlardan tutun buzdolaplarına, su motorlarına, klimalara varıncaya kadar her şey arıza yapıyor, hade bunları bir tarafa koyalım, yaşlı insanlar bu boğucu sıcaklarda nefes almakta dahi zorlanırken, bu kadar sık  elektriklerin kesilmesi ile birlikte  hayati tehlikeyle karşı karşıya kalıyorlar, velhasıl hastası olanlar, küçük çocukları olanlar bu kesintiler sırasında cehennemi yaşıyor. Yine bu kesintiler sırasında birçok kişi işini gücünü bırakmak veyahut ötelemek zorunda kalıyor.. Hükümet de muhalefet de sadece seyrediyor.

Pahalılık almış başını gitmiş, piyasa denetimsizliği hat safhada, serbest piyasa ekonomisi adı altında haksız kazanç sağlanıyor, halkın ensesinden vurgun yapılıyor, tarihin en ağır ekonomik krizi ile karşı karşıya bırakıldık yanlış politikalardan, ülke de kontrolü yapılmayan denetimi olmayan bir nüfus artışı yaşanıyor, hiç bir alanda bu nüfusu kaldıracak potansiyele sahip değiliz. Ve fakat  İktidar yine seyrederken muhalefet de  iktidarı seyrediyor.

Özetle yaşamın her alanında ülkeyi yönetenler tarafından bize reva görülen kalitesizliğin içinde ömür tüketmeye devam ediyoruz..

Diğer Haberler

Başa dön tuşu