ManşetSiyasetTürkiye

AKP kulislerine göre Pazar günü açıklanacak İstanbul adayı Murat Kurum

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde, lideri olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayını Pazar günü açıklayacaklarını duyurmasının ardından, siyasi kulisler hareketlendi.

AKP kulislerine göre, partinin İstanbul adayı eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum olacak. Kurum halen AKP İstanbul Milletvekili.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni yılın ilk günlerinden itibaren, partisinin başta İstanbul ve Ankara olmak üzere belediye başkan adaylarını belirlemek için AKP Genel Merkezi’nde yoğun bir çalışma yürütüyor.

MHP ile 30 büyükşehir ve 29 ilde ittifak yapacak AKP, “2019’un rövanşını alma” hesabı yaptığı İstanbul için özel bir çalışma yürüttü. Erdoğan dün AKP Genel Merkezi’nde, aday belirleme komisyonu toplantısı öncesi gazetecilerin sorusu üzerine, İstanbul adaylarını 7 Ocak Pazar, Ankara adayını ise 15 Ocak Pazartesi günü açıklayacaklarını duyurdu.

AKP kulisleri: O isim Murat Kurum
Erdoğan’ın İstanbul için isim açıklamaması ve adayı Pazar günü açıklayacaklarını duyurması, AKP kulislerini hareketlendirdi.

AKP kulislerinde, Erdoğan’ın Pazar günü İBB Başkan Adayı olarak açıklayacağı ismin eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum olduğu bilgisi yayıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu