KıbrısManşetToplum

Akpınar: “FETÖ’nün operasyonlarıyla GAÜ’nün gelişimi engellenmeye çalışıldı”

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, 2013 yılında GAÜ’nün Ziraat Bankası’ndaki varlıklarına bir anda el koyulduğunu belirterek, “FETÖ terör örgütünün operasyonlarıyla GAÜ’nün gelişimi engellenmeye çalışıldı” dedi

GAÜ Kurucu Rektörü Serhat AkpınarGAÜ’nün devlete borcu olduğu yönündeki söylemleri de değerlendirdi.

“ÜNİVERSİTELER ÇOK CİDDİ GELİR KAYIPLARI YAŞIYOR”

Üniversitelerin çok ciddi gelir kayıpları yaşadığını ifade eden Akpınar, “Bunu yönetebilmek mümkün değil. Birçok üniversite bu sorunlarla karşı karşıyadır” dedi.

Akpınar, yükseköğretim kurumlarını önümüzdeki günlerde çok daha ciddi sorunlar beklediğine işaret ederek, “Milli Eğitim Bakanlığı’nın ve YÖDAK’ın tüm bu süreçlerden uzak hareket ediyor olması da ciddi bir sıkıntıdır” ifadelerini kullandı.

GAÜ’nün hiçbir çalışanına maaş borcu olmadığını aktaran Akpınar, “Primler düzeyindeki hakları da korumaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN OPERASYONLARIYLA GAÜ’NÜN GELİŞİMİ ENGELLENMEYE ÇALIŞILDI”

Akpınar, konuyla ilgili açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“2013 yılında GAÜ’nün Ziraat Bankası’ndaki varlıklarına bir anda el koyuldu. TC hükümetinden gelen ultimatom kararı ile bu yapıldı. FETÖ terör örgütünün operasyonlarıyla GAÜ’nün gelişimi engellenmeye çalışıldı. Türkiye Cumhuriyeti devletine bölücü faaliyetlerde bulunduğumuz iddiası ile gelen bir notamla bunlar yapıldı. Bu ciddi bir suçlamadır. O dönemlerde FETÖ’nün hedef aldığı bir eğitim kurumu haline gelmiştik. Bu süreçlerdeki yaşadığımız kayıplar hala daha önlenemezken, biz sessizliğimizi koruduk. Anlımda açık vicdanım da tertemizdir.”

“ÖLÜM TEHDİDİ DE DAHİL BİRÇOK TEHDİDE MARUZ KALDIM”

Serhat Akpınar, ölüm tehdidi de dahil birçok tehdide maruz kaldığını ifade ederek, “Emniyet benden kendi güvenliğimi arttırmam için tedbir almamı istedi” açıklamalarında bulundu.

“Bunca zamandır vermiş olduğumuz emekleri iki siyasinin ağzından çıkan söylemlere bırakamayız” diyen Akpınar, ilerleyen günlerde daha detaylı açıklamalar da yapacağını sözlerine ekledi.

(Kıbrıs Postası)

Diğer Haberler

Başa dön tuşu