KıbrısManşetSiyasetToplum

Akpınar: Kişisel değil toplumsal çıkarların düşünülmesi gerekiyor

DP Genel Sekreteri Serhat Akpınar KTÖS ve KTOEÖS Öğretmen Değişiklik Yasa Tasarısı ile ilgili yaptığı grev ve eylemleri değerlendirdi.

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Serhat Akpınar, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası’nın (KTOEÖS), Öğretmen Değişiklik Yasa Tasarısı ile ilgili yaptığı grev ve eylemleri değerlendirdi.

Tam gün eğitime geçilebilmesi için adımlar atıldığından bahseden DP Genel Sekreteri Serhat Akpınar, “Çok farklı olumsuz gelişmeleri de kendi içimizde yaşıyoruz” dedi.

Sadece derslere yönelik değil faaliyetlere yönelik müfredat sürecinin hazır olmamasının gündemde olduğunu söyleyen Akpınar, bu süreçte bazı okulların bazı günlerinin yavaş yavaş tam gün eğitime geçeceğini ve önümüzdeki 3 yılda tüm okullara tam gün eğitimin geleceğinin açıklandığını dile getirdi.

Akpınar, bu haberin ise Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu tarafından açıklandığını ve herkesin tam gün eğitime kendini hazırlaması gerektiğinin altını çizdi.

“SENDİKA VE ÖĞRETMENLERİMİZE SESLENİYORUM, KİŞİSEL DEĞİL TOPLUMSAL ÇIKARLAR DÜŞÜNÜLMELİ”

“Ben sendika ve öğretmenlerimize seslenmek istiyorum, dünyanın uyduğu sisteme kendimizi uyarlamamız gerekiyor, kişisel değil toplumsal çıkarların düşünülmesi gerekiyor” diyen Akpınar, burada hedef alınanın çocuklar olduğunu söyledi.

“BAKANLIĞIN DURUŞU AÇIK VE NETTİR”

Bakanlığın duruşunun ise açık ve net olduğunu ifade eden Akpınar, öğretmenlerinde uyum göstermesi gerektiğini dile getirdi.

“BAKANLIK ÖĞRETMENLERİN SOSYAL HAKLARI KONUSUNDA HASSASİYET GÖSTERMELİ”

“Öğretmenlerin sosyal haklarının korunması ve özlük haklarının düzenlenmesi lazım…” diyen Akpınar, bakanlığında bu konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini bunu yaparsa bir sorun kalmayacağını kaydetti.

KAYNAK: KIBRIS POSTASI

Diğer Haberler

Başa dön tuşu