GenelKıbrısManşetSiyaset

Akpınar’dan Tosunoğlu ve Tunçtaşlı’nın paylaşımlarına tepki

DP'nin sorumluluğundaki bakanlığına verilen Kooperatif Şirketler Mukayyitliğinin, UBP'ye devredilmesine DP'li Tosunoğlu'ndan ve Tunçtaşlı'dan tepki gelmesi üzerine, parti Genel Sekreteri Serhat Akpınar açıklamada bulundu: Yanlış veya doğruluğu bulunmayan ve kasıtlı olarak yayılmaya çalışılan bilgi paylaşımlarına halkımızın itibar etmemelidir"

Demokrat Parti’nin (DP), geçtiğimiz haftalarda alelacele toplandığı, Parti Meclisi’nin hükümetten çekilme kararı alacağı iddia edilmiş sonrasında ise bu çekilme kararının ertelendiği duyurulmuştu. Bugün Demokrat Parti Milletvekili Hasan Tosunoğlu, yaptığı paylaşımda, “Yazık Demokrat Parti’ye ve Demokrat Partililere…” ifadelerini kullanarak, Kooperatif Şirketler Mukayyitliği ve kooperatiflerin Ulusal Birlik Partisi’ne verilmesine tepki göstermişti. Partili Ali Tunçtaşlı da, “Bu konu ile ilgili Parti Meclisi’nin kararına ve parti milletvekillerinin hükümetten geri çekilme talebine rağmen alınan kararın hesabı sorulmalıdır. Kim olursa olsun Parti Meclisinin kararını hiçe sayıp kendi kararını uygulama hakkı yoktur.” ifadelerini kullanmıştı.
DP Genel Sekreteri Serhat Akpınar, “Kamuoyunun Bilgisine” başlıklı bir yazı yayınlayarak, konu hakkında açıklamada bulundu. Akpınar, “Demokrat Parti Halkımız için sorumluluk üstlendiği herhangi bir kurum ve veya daireyi, koalisyonun her hangi bir siyasi temsiliyetine teslim etmemiştir. Yanlış veya doğruluğu bulunmayan ve kasıtlı olarak yayılmaya çalışılan bilgi paylaşımlarına halkımızın itibar etmemelidir” ifadelerini kullandı.

“ATAOĞLU, ATAMA VE GÖREVLENDİRMEYE YETKİLİDİR”

Akpınar, Hükümet Program ve Protokolunda var olan esaslar kapsamında  Demokrat Parti’nin,  Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı tüm kurum ve kuruluşların yönetiminde, gerekli olan kararları ve veya atamaları asaleten yaptığına dikkat çekti. Kooperatif Şirketler Mukayyitliği ataması kararında, konunun hassasiyeti sebebiyle geçici bir sorunun yaşandığını kamuoyunun bildiğini ifade eden Akpınar, genel başkanlar düzeyinde gerçekleşen istişarede, sorunun iç insiyatifle çözülmesi sağlandığını belirtti. Akpınar, Ataoğlu’nun atama ve veya görevlendirme yapmaya, bağlı bulunduğu yasalar tahtında yetkili olduğuna dikkat çekti. 

Tosunoğlu’nun paylaşımı şöyleydi:

“Sözün bittiği yer: Koalisyon protokolüne göre DP’nin sorumluluğunda olan Kooperatif Şirketler Mukayyitliği ve kooperatifler bugün UBP’ye terk edildi. Üstelik Parti Meclisimizin oybirliğiyle almış olduğu karar hiçe sayılarak… Hem de “DP Genel Başkanı” sıfatı taşıyan kişi eliyle… Yazık Demokrat Parti’ye ve Demokrat Partililere…”

Akpınar’ın paylaşımı şöyle:

“Serhat Akpınar
DP Genel Sekreteri:

Kamuoyunun Bilgisine

Gün içerisinde her zaman bilinen kişiler tarafından başlatılan , farklı sosyal medya hesapları ile dezenformasyon içeren yaklaşımlar ve paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır .
Hükümet Program ve Protokolunda var olan esaslar kapsamında , Demokrat Parti,
Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanlığına bağlı tüm kurum ve kuruluşların yönetiminde gerekli olan kararları ve veya atamaları asaleten yapmaktadır .
Son Kooperatif Şirketler Mukayyitliği ataması konusunda, atama kararında, konunun hassasiyeti sebebiyle geçici bir sorunun yaşanmış olduğunu Kamuoyumuz bilmektedir. Genel Başkanlar düzeyinde gerçekleşen istişarede, sorunun iç insiyatifle çözülmesi sağlanmıştır. Başbakan Yardımcısı, Turizm Kültür Gençlik ve Çevre Bakanı, Genel Başkanımız Sn . Fikri Ataoğlu, atama ve veya görevlendirme yapmaya, bağlı bulunduğu yasalar tahtında yetkilidir. Genel Başkan Yetkisini kullanma aşamasında, Parti Genel Sekreteri olan şahsımla istişare ederek sürecin yasalarımız çerçevesinde ilerlemesine ve ilgili atamanın yapılmasını gerçekleştirmiştir.
Demokrat Parti Halkımız için sorumluluk üstlendiği her hangi bir kurum ve veya daireyi, Koalisyonun her hangi bir Siyasi temsiliyetine teslim etmemiştir .
Yanlış veya doğruluğu bulunmayan ve kasıtlı olarak yayılmaya çalışılan bilgi paylaşımlarına Halkımızın itibar etmemelidir .
Demokrat Parti , Parti Meclisi kararlarını icra etmede , Genel Başkan ve Merkez Yönetim Kurulu ile bütünsel hareket boyutunda her zaman bir ve birlikte hareket etmektedir
.Demokrat Parti Fikri Ataoğlu Cihan Cihangir Salih Uluşan Demokrat Parti Güzelyurt Demokrat Parti Lefke Demokrat Parti Lefkoşa Demokrat Parti Gazimağusa Demokrat Parti İskele Demokrat Parti Girne Ayşe Bakırcı Mehtap Ozdemirag Serhan Aktunc Hayri Orcan”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu