ÇevreKıbrısManşetToplum

AKÜN’den Dünya Kaplumbağalar Günü’nde Sosyal Sorumluluk Etkinliği

Akdeniz Karpaz Üniversitesi Doğa ve Çevre Araştırmaları Merkezi ile Girişimcilik Merkezi’nin ortak organizasyonu kapsamında 23 Mayıs 2022 tarihinde “Dünya Kaplumbağalar Günü Plaj Temizleme Etkinliği” isimli sosyal sorumluluk projesi, deniz kaplumbağalarının gözlemlendiği ve yumurtlama alanı olan Karşıyaka Plajı’nda düzenlendi

Akdeniz Karpaz Üniversitesi Doğa ve Çevre Araştırmaları Merkezi ile Girişimcilik Merkezi’nin ortak organizasyonu kapsamında 23 Mayıs 2022 tarihinde “Dünya Kaplumbağalar Günü Plaj Temizleme Etkinliği” isimli sosyal sorumluluk projesi, deniz kaplumbağalarının gözlemlendiği ve yumurtlama alanı olan Karşıyaka Plajı’nda düzenlendi.

Gönüllü öğrenci ve akademisyenlerin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte, öncelikle katılımcılara  Karşıyaka Plajında yer alan “Karşıyaka Kaplumbağa Projesi” (Karşıyaka Turtle Watch) gönüllülerinden sayın Kevin Mapp tarafından deniz kaplumbağaları ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktarımı yapıldı.

Yaptığı konuşmada Mapp, deniz kaplumbağalarının türleri, yumurtlama alanları ve kumsal ve denizlerdeki çöp atıkların deniz kaplumbağalarına zararları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Bilgilendirme toplantısı sonunda ise öğrenciler, “Karşıyaka Kaplumbağa Projesi” ile ilgili sorularını yöneltip daha fazla bilgi edinme fırsatını da yakaladılar. Etkinliğin ikinci kısmında ise, gönüllü katılımcılar Karşıyaka plajının özellikle kaplumbağaların yumurtlama alanı olan kısmında çevre temizliği yaptılar ve plajı plastik atık, metal ve cam atıktan temizlediler.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu