KıbrısManşetSiyaset

Alas: Soruların tek muhatabı şu anki hükümet değil 2016’da anlaşmayı imzalayan CTP’dir

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Turgut Alas, partisi olarak yaklaşık bir hafta önce TC’den gelen ve tarımda kullanılacak su konusunda, özellikle işletmenin belirlenmesi ve işletecek firmaya verilen haklar konusunda sorular sorduklarını fakat konu ile alakalı cevap alamadıklarını belirtti.

Alas, sordukları soruları ve ortaya koydukları eleştirilerin aynısının anamuhalefet partisi Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden de hükümete sorulduğunu fakat 2016 yılında “TC-KKTC Su Temini ve Yönetimine İlişkin Anlaşma”nın CTP’li Başbakan tarafından imzalandığını açıkladı.

Alas açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
“Tüm bu sorulara ve eleştirilere sebep olan ve içerisinde Yap-İşlet-Devret, işletme ihalesi, tekelleşme, suyu kullanan peşin öder, KKTC atık su/su hazneleri/yeraltı kaynakları/yağmur suyu vb. kaynakların işletmeci firmaya geçişi gibi maddeler olan “TC-KKTC SU TEMİNİ VE YÖNETİMİNE İLİŞKİN ANLAŞMA” 2016 yılında CTP Başbakanı tarafından imzalanmıştır” dedi.

Alas, özetle bu soruların tek muhatabının şu anki hükümet değil, aynı zamanda 2016’da bu anlaşmayı imzalayan CTP’nin kendisi olduğunu açıkladı.

Alas, şuan ki hükümete konu ile ilgili sorular soran CTP’ye, “bugün eleştirdiğiniz maddelerin sebep olduğu soruları sormanız yerine cevaplayabilir konumda olduğunuzu düşünüyorduk” dedi.

Diğer Haberler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu