KıbrısManşetSiyasetToplum

Alas: Yozlaşmaya sebep olanlar yozlaşmanın çaresi olamazlar

Halkın Partisi (HP) Genel Sekreteri Turgut Alas, UBP-DP-YDP hükümetinden ülkedeki yolsuzluklara, yozlaşmalara çare bulmasını beklememenin “en hafif tabir ile saflık” olduğunu ifade etti. Alas, hükümetin zaten çare bulamayacağını da açıklayarak  “Sistemi yaratanların, yozlaşmanın önünü açanlardan buna çare bulmasını beklemek traji komiktir” dedi.

HP Genel Sekreteri Alas’ın açıklaması şu şekilde:

“Bu ortamı yaratan gayrimeşru UBP-DP-YDP hükümetinden buna çare bulmasını beklemek en hafif tabir ile saflıktır! Zaten bulamazlar da! Sistemi yaratanların, yozlaşmanın önünü açanlardan buna çare bulmasını beklemek traji komiktir.

Neden mi ?
Yıllarca liyakatı arka plana atıp “benim partilim, benim örgütüm, benim çocuğum” diyenler; Yasaları kağıt üstünden cümleler sanıp işine geldiği şekilde kullananlar;

Demokrasiyi yerle bir edip (ki bunu bir başka UBP vekili ve eski bakan da yakın geçmişte itiraf etmişti) eşitlik ilkesini torpil ile eş anlamlı kılanlar;

Vicdanı sadece kendilerinden birine bir şey olduğunda hatırlayanlar;

Yolsuzluk yapanı, rüşvet alanı, rant sağlayanı koruma altına alanlar;

Makamlarını kaptırmamak ve konforlarını kaybetmemek uğruna iradeyi teslim edecek kadar sinenler;

Kurumları ve devleti babasının çiftliği gibi ele geçirenler kendi yarattıkları bu yozlaşmaya çare olamazlar !!!

TEMİZ KALANLAR UTANACAK HÂLE GELDİ
Yarattığınız bu düzen o kadar çok nesli harcadı ki, öyle bir büyüdü ki, şimdi sistemin sahiplerini de yutmaya başladı. Bu düzeni yaratanlar bugün bu düzeni başlarına giymiştir.

O nedenle yapmanız gereken şey çarenin siz olduğu yalanından vazgeçip, başarısızlığınızı bavullarınıza koyup evinize dönmenizdir.

Temiz kalanların neredeyse utanacak hâle getirildiği bir ülkede yozlaşmanın çaresini onu yaratanlardan beklemiyoruz.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu