KıbrısManşet

Ali Alioğlu’ndan narenciye sektöründe yaşanan kaosa karşı birlik olma çağrısı

“Gün hesaplaşma günü değildir. Şimdi birlik olma ve ürünün dalında bırakmama zamanıdır”

Narenciye sektörünün bir kaç kişinin çıkarı için asla yok olup gitmesine müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Ali Alioğlu, narenciye sektöründe yaşanan kaosa karşı birlik olma çağrısında bulunarak uyardı

“CYPRUVEX HASAT YAPAMIYOR”… Güzelyurt’ta narenciye hasatı başladı ancak bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Kıbrıs Türk Narenciye Üreticiler Birliği Başkanı Ali Alioğlu tarafından yapılan açıklamaya göre, hasatın başlaması ile birlikte devletin kurumu olan Cypruvex, aldığı ürünü hasat etmek için şimdi de işçi krizi yaşıyor. Cypruvex’in yaşadığı bu krizin üreticiden aldığı ürünün kesilmemesi ve hasat yapamaması anlamına geldiğini kaydeden Alioğlu, bu durumun da bölgeye ve genel de de ülke ekonomisine zarar verilmesi anlamına geldiğini vurguladı. Şu anda bölgede tüccarların 850-900’e yakın kesim işçisi ürünleri hasat için çalışmaya devam ettiği belirten Alioğlu, Cypruvex’in ise üreticiden aldığı ürünleri (Greyfurt, yafa, washington ve limon) hasat etmekte zorlandığı dile getirdi. Alioğlu, yeterli sayıda kesim ekibi olmadığından hasat etme sıkıntısı yaşandığına değindi.

“İŞÇİLER KKTC’Yİ TERCİH ETMİYOR”… İşçi bulma konusunda sıkıntı yaşayan devletin bir kurumu olan Cypruvex’in işçi konusuda oluşan olumsuz koşullardan dolayı kendi ekiplerini oluşturmakta sıkıntı yaşadığını ifade eden Kıbrıs Türk Narenciye Üreticiler Birliği Başkanı Ali Alioğlu, “Türkiye’de işçiye verilen ücretler yükseldiği için artık işçilerin KKTC’yi tercih etmemeye başladı.  Bu ileride sektöre de büyük bir sıkıntı getirip darbe vuracaktır. Bunun ilerde bir kaos olmaması için önlem alınıp yerli işgücü artırılmadır” dedi.

“KENDİ AYAĞIMIZA KURŞUN SIKMAYALIM”… “Cypruvex şubat ayına girdiğimiz bu günlerde king mandalina hasatına hızlı bir şekilde girişmesi gerekirken halen greyfurt limon ve yafa kesilmedi” diyen Alioğlu, “Cypruvex işçi sorununu çözemediği için sivil toplum ve vatandaşlardan alınan katkılarla bu sorunu çözmeye çalışıyor. Bölgede bu olaydan rahatsız olanların Cypruvex’i müfettişlere şikâyet ettiğini öğrendik. Bazı çıkar gruplarının yaptığı bu şikâyet neticesinde Cypruvex’in kesimleri durma noktasına geldi. Şimdi herkesin elini taşın altına koyma zamanıdır. Milli değer olan narenciyemize sahip çıkma zamanıdır” diyerek, “Ülke ekonomisine büyük getiri sağlayan ve döviz getirisi olan narenciye ürününün tümünün de hasat edilmesi için el ele vermemiz gerekirken birbirimizin ayağına kurşun sıkmamalıyız” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu