KıbrısManşetToplum

Rekabet Kurulu, temizlik hizmeti sağlanmasına yönelik çıkılan ihaleyi iptal etti

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara temizlik hizmeti sağlanmasına yönelik pazarlık usulü ile gerçekleşen ihaleyi Rekabet Kurulu iptal etti

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara temizlik hizmeti sağlanmasına yönelik 22 Ağustos 2022 tarihinde Merkezi İhale Komisyonu tarafından pazarlık usulü ile ihaleye çıkılmıştı. Rekabet Kurulu, ihalenin iptaline karar verdi.

Kurul, ‘Milli Eğitim Bakanlığı ve Bağlı Okullara Temizlik Hizmetleri Alım’ ihalesine ilişkin olarak, üç itiraz başvurusu yapıldığını, dosyaların birleştirilip incelendiğini belirtti.

Kurul, ihaleyi kazandığı açıklanan Cumero İnşaat Emlak ve Danışmanlık Hizmetleri Ltd.nin teklifinin, aylık kişi başı işçilik ve şartname maliyetlerinin dahi karşılamadığından geçersiz bir teklif olduğuna karar verdi.

Rekabet Kurulu’nun yaptığı açıklamada, Merkezi İhale Komisyonu’nun 24 Ağustos 2022 tarihli ve 209/2022 sayılı kararının iptal edilmesine karar verildiği aktarıldı.

Açıklamada, Merkezi İhale Komisyonu’nun ihale kararı ile yasal yükümlülüklerini ihmal ettiği, yasa ile kendisine verilmeyen bir yetkiyi kullandığı, yetkisini aştığını ve Rekabet Kurulu tarafından alınan kararları uygulamadığının tespit edildiği ifade edildi.

Öte yandan Kurul, Merkezi İhale Komisyonu’nun Bakanlar Kurulu’na ve Başsavcılığa bildirilmesine karar verdi.

Kaynak: Kıbrıs Postası

Diğer Haberler

Başa dön tuşu