KıbrısManşet

“Ali Bey yorgun istirahat etmeli”

Başbakan Ersan Saner, Ali Pilli'nin görevden alınmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Katıldığı bir TV programında gündemin son başlığı olan Ali Pilli’nin görevden alınıp yerine Ünal Üstl’in göreve getirilmesi hakkında konuşan Saner, Ali Pilli’nin yorgun olduğunu ifade etti. Göreve getirilen Ünal Üstel’in ise sosyal medyada jet krizi konusu hakkında eleştirildiği konusuna ise ‘jet krizinin sonuca bağlanmış bir konu olmadığını 6 bakanın bu konu hakkında sorgulandığını bu yüzden de Üstel’in bu göreve getirilmesinde bir sakınca bulunmadığını aktardı.

“Pilli’de yorgunluk olduğunu gözlemledim ve Ali Beyin istirahat etmesi gerektiğini düşündüm” diyen Saner, “Daha istikrarlı olmamız gerekiyor Başbakan olarak da bunu söylemekten bir çekinge duymuyorum” ifadelerine yer verdi.

Ali Pilli’nin görevden alınıp yerine Ünal Üstel’in Sağlık Bakanlığı görevine getirilmesiyle ilgili yaptığı açıklamasında, jet krizi ile ilgili 6 bakan sorgulandığını belirtti. “Gerçeklerle ilerlemeliyiz” diyen Saner, “Bu bağlamda Ünal Bey’in görevine gelmesinde bir sakınca görmedim ve bu kabine değişikliğinden sorumlu olan kişi Başbakan olarak benim” dedi.

‘”Jet Krizi’ konusu neydi?”

22 Mayıs 2019 tarihinde kurulan UBP-HP Koalisyon Hükümetinde Turizm ve Çevre Bakanı olarak görev alan Ünal Üstel, Türkiye’den özel jetiyle gelen bir işadamına müsamaha gösterdiği gerekçesiyle görevden alınmıştı.”

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu