KıbrısManşetSiyaset

Ali Bizden’e İstanbul’da büyük şok

4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın görev döneminde Cumhurbaşkanlığı İletişim Koordinatörü olarak görev yapan İletişim Uzmanı Ali Bizden, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda büyük şok yaşadı

4. Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın görev döneminde Cumhurbaşkanlığı İletişim Koordinatörü olarak görev yapan İletişim Uzmanı Ali Bizden, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda büyük şok yaşadı. Türkiye Cumhuriyeti’ne alınmayan Bizden, deport edilerek KKTC’ye geri gönderiliyor.

PC1922 sefer sayılı uçuşla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı üzerinden Türkiye’ye giriş yapmak isteyen Ali Bizden’e, 8 Eylül 2020 tarihinde Türkiye’ye 5 yıllık giriş yasağı konduğu bildirildi. “Milli güvenliğe aykırı diye bir ifade kullanıldı gerekçe olarak ve G82 dendi” diyen Ali Bizden, “Telefon ve param alınıyor. Sabah 6.20’de KKTC’ye geri gönderileceğim söylendi” diyerek Türkiye’den deport edileceğini de ifade etti.

Yabancıların Türkiye’ye Giriş İşlemlerinde Uygulanan Tahdit Kodlarında yer alan bilgilere göre, G82 kodu Türkiye Cumhuriyeti’nin Milli güvenliği aleyhine faaliyet olarak değerlendiriliyor.

Ali Bizden’e söz konusu yasağın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden çok kısa bir süre önce konduğu da dikkatlerden kaçmadı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu