EkonomiGenelKıbrısManşet

Ali Cengiz oyunlarıyla adımızı kirletmeye çalışıyorlar

KIB-TEK yönetiminin ihaleyi iptal ettirmek için türlü yola başvurduğunu fakat yine bloke artırımı yapmayarak ihaleyi iptal ettirmekten çekindiklerini savunan Sideral Lines Denizcilik Direktörü Kaptan Ulus Göker, “Eğer ihaleyi yine iptal edeceklerse bunu bizi karalayarak yapmasınlar dürüst olsunlar” sözleriyle tepkisini dile getirdi

 

“2 KEZ KABUL EDİLEN BELGE ŞİMDİ Mİ GEÇERLİ SAYILMIYOR” … “İhaleyi üçüncü kez belgelerimiz tam olduğu için yine biz kazandık. 2 kez ihaleyi biz kazandık ve belgelerimiz kabul edilip geçerli sayıldı fakat KIB-TEK yönetiminin 28 dolarlık hayali rayiç bedel için bloke yükseltmesi yapmaması nedeniyle ihaleler iptal edildi” diyen Ulus Göker, “Üçüncü kez ihaleye yine aynı evrakla katıldık bu kez ne değişti de şimdi ‘bloke yükseltmeye hazırız fakat opsiyon belgesi geçerli olmayabilir’ diyerek bizimle alay ediyorlar” şeklinde konuştu.

“TÜM EVRAKLARIMIZLA İLGİLİ ARAŞTIRMALAR YAPILDI”… Gerekli mercilerin, Sideral Lines Denizcilik firmasının opsiyon belgesinde yer alan BP rafineri yetkilisiyle iletişime geçerek opsiyon belgesindeki imzanın orijinalliğinin doğrulandığını kaydeden Ulus Göker, “Opsiyon belgesinde BP ile S.E.T. Select Enerji arasında bir işbirliği olduğu doğrudur. 2018 yılından beridir BP bu ülkeye yakıt sağlıyor. BP, S.E.T. Select Enerji ve Sideral Lines Denizcilik arasında bir ticari anlaşma var bu ticari anlaşmayı da Merkezi İhale Komisyonu Başkanı’na sunduk” diyerek, gerekli araştırmaların hem KIB-TEK tarafından, hem PGM tarafından hem de Merkezi İhale Komisyonu tarafından yapıldığının altını çizdi.

“BİZ ÜLKEYE KALİTELİ YAKIT GETİRMEYE HAZIRIZ”… “Madem KIB-TEK yetkilileri opsiyon belgesinde bir sorun yoksa bloke artırımına gidip ihalenin Sideral Lines Denizcilik firmasına verilmesini onaylamaya hazır o zaman neyi bekliyorlar. Belgelerimiz zaten denetlendi ve tüm evraklarımızın geçerli olduğu ortaya çıktı” diyen Ulus Göker, “Ülkenin daha fazla karanlıkta kalmaması için bir an önce karar versinler. Biz en kısa sürede ülkeye kaliteli yakıtı getirmeye hazırız” açıklamasında bulundu.

“BU HABERLER MAKSATLI YAPILDI”

Sideral Lines Denizcilik Direktörü Kaptan Ulus Göker, bazı internet sitelerinde yer alan Sideral Lines Denizciliğin belgeleri sahte şeklindeki gerçek dışı ve bilinçli şekilde karalama amaçlı ortaya atılan iddialara sert şekilde yanıt verdi. KIB-TEK yönetiminin ihaleyi iptal ettirmek için türlü yola başvurduğunu fakat yine bloke artırımı yapmayarak ihaleyi iptal ettirmekten çekindiklerini savunan Göker, “Ali cengiz oyunlarıyla adımızı kirletmeye çalışıyorlar. Eğer ihaleyi yine iptal edeceklerse bunu bizi karalayarak yapmasınlar dürüst olsunlar. Her seferinde bir kulp bulup TPIC’den ihalesiz şekilde yakıt almayı sürdürmek için ellerinden geleni artlarına koymayacaklarsa ve her türlü dalavereyi çevireceklerse bunu bilelim” diyerek, “Bu ihalenin yine iptal edilmesi en az 6 ay daha TPIC’den fahiş fiyatlarla ihalesiz ve kalitesiz yakıt alacakları anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

“BLOKE ARTIRIMI YAPMADIKLARI İHALEDE DE AYNI OPSİYON BELGESİ VARDI, ŞİMDİ NE DEĞİŞTİ?”

“KKTC’de rafineri opsiyon belgesinin nasıl bir şey olduğunu ve neye benzediğini bilen kaç kişi var ki opsiyon belgesinin geçerli olmadığından bu kadar rahat emin olabiliyorlar” diyerek tepkisini dile getiren Ulus Göker, “İhaleyi üçüncü kez biz kazandık. 2 kez ihaleyi biz kazandık ve belgelerimiz kabul edilip geçerli sayıldı fakat KIB-TEK yönetiminin 28 dolarlık hayali rayiç bedel için bloke yükseltmesi yapmaması nedeniyle ihale iptal edildi. Üçüncü kez ihaleye yine aynı evrakla katıldık bu kez ne değişti de şimdi ‘bloke yükseltmeye hazırız fakat opsiyon belgesi geçerli olmayabilir’ diyerek bizimle alay ediyorlar. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bu rafineri opsiyon belgesi için kim karşıma çıkarsa çıksın gerçekliğini ve orijinalliğini kanıtlamaya ve her platformda da bunu savunmaya hazırım” sözleriyle evraklarının arkasında olduğunu vurguladı.

“BİZİM TÜM EVRAKLARIMIZ ORİJİNAL VE GEÇERLİ”

Konuyla ilgili olarak GIYNIK Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Ulus Göker, “Merkezi İhale Komisyonu KIB-TEK teknik heyetini çağırıp evrakların incelemesini yaptırdı, ayrıca evrakların orijinallik kontrolü ve ıslak imza kontrolü için PGM Mali Suçlara Mücadele Şubesi uzmanları tarafından da gerekli incelemeler gerçekleştirildi” diyerek, Sideral Lines Denizcilik şirketinin ihalede sunduğu opsiyon belgesi dahil tüm evrakların geçerli olduğunun altını çizdi.

“SIDERAL LINES, S.E.T SELECT ENERJİ’NİN KIBRIS BAYİSİDİR”

Ülkemizdeki gerekli mercilerin Sideral Lines Denizcilik firmasının opsiyon belgesinde yer alan BP rafineri yetkilisiyle iletişime geçerek opsiyon belgesindeki imzanın orijinalliğinin doğrulandığını kaydeden Ulus Göker, “Opsiyon belgesinde BP ile S.E.T. Select Enerji arasında bir işbirliği olduğu doğrudur. 2018 yılından beridir BP bu ülkeye yakıt sağlıyor. BP, S.E.T. Select Enerji ve Sideral Lines Denizcilik arasında bir ticari anlaşma var bu ticari anlaşmayı da Merkezi İhale Komisyonu Başkanı’na sunduk. Sideral Lines Denizcilik, S.E.T. Select Enerji’nin Kıbrıs bayisidir. BP’den alınan rafineri opsiyon belgesinin geçerliliği de mevcut ve uzun süreli bir anlaşma. S.E.T. Select Enerji ile Sideral Lines arasındaki işbirliğine dair belgeler teknik ekip tarafından da görülmüştür. Bizim belgelerimizle ilgili hiçbir sıkıntımız yoktur. Biz MİK’in ihaleyle ilgili kararının açıklanmasını bekliyoruz” diyerek, gerekli araştırmaların hem KIB-TEK tarafından, hem PGM tarafından hem de Merkezi İhale Komisyonu tarafından yapıldığının altını çizdi.

“ONLAR ÇAMUR ATTIKÇA BİZ ALTIN GİBİ PARLIYORUZ”

“S.E.T. Select Enerji aynı evraklarla 2015 yılından beridir bu ihalelerde tedarikçi olarak katılıyor” diyen Ulus Göker, “KIB-TEK teknik ekibi de bunu çok iyi biliyor” diyen Göker, “Artık bu savaşta yenilgiyi kabul edin ve elimizi sıkıp bizimle anlaşma yoluna gidin. Eğer gerçekten bu ülkeyi seviyorsanız ve kendinizin değil ülkenin menfaatlerini düşünüyorsanız bunu yapın” diyerek çağrıda bulundu. “Günün sonunda aynı masaya oturup anlaşma sağlayacağız ve işbirliği içerisinde çalışacağız” diyen Göker, “Bu şekilde bizi karalamaya çalışmalarının bir anlamı yok. Onlar çamur attıkça biz altın gibi parlamaya devam ediyoruz çünkü biz işimizi dürüstlükle yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“BİZ ÜLKEYE KALİTELİ YAKIT GETİRMEYE HAZIRIZ”

“Madem KIB-TEK yetkilileri opsiyon belgesinde bir sorun yoksa bloke artırımına gidip ihalenin Sideral Lines Denizcilik firmasına verilmesini onaylamaya hazır o zaman neyi bekliyorlar. Belgelerimiz zaten denetlendi ve tüm evraklarımızın geçerli olduğu ortaya çıktı” diyen Ulus Göker, “Ülkenin daha fazla karanlıkta kalmaması için bir an önce karar versinler. Biz en kısa sürede ülkeye kaliteli yakıtı getirmeye hazırız” dedi.

“ŞEFFAF OLACAĞIZ VE TÜM ANALİZ RAPORLARINI PAYLAŞACAĞIZ”

“Türkiye bize kötü yakıt göndermez” şeklinde söylemleri de eleştiren Ulus Göker, “Bu konuyu milliyetçiliğe bağlamanın anlamı nedir, Türkiye sınırlarında %1 sülfür oranına sahip yakıt üreten bir rafineri yok” bir açıklama yapacaksanız bilimselliğe dayanmalı” dedi. “İhaleyi kazanmamız halinde ülkeye getireceğimiz her yakıt için gemi yola çıkmadan önce kalite belgesini kamuoyu ile paylaşmaya hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum” diyen Göker, ayrıca KIB-TEK yetkililerinin izin vermesi halinde talep eden tüm sivil toplum örgütleri ya da resmi kuruluşlara her seferinde numune vermeye ve istedikleri laboratuvarda analiz yapmalarına olanak tanımaya hazır olduklarının da altını çizdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu