DünyaGenelManşet

Almanya: Alman Büyükelçiliğinin Kiev’deki vize bölümü Rus füzeleri tarafından vuruldu

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Alman Büyükelçiliğinin vize bölümünün de bulunduğu binaya Rus füzelerinin isabet ettiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christian Wagner, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, Almanya’nın Kiev’deki büyükelçiliğinin vize bölümünün bulunduğu binanın bugünkü füze saldırılarında hasar gördüğünü bildirdi.

Wagner, söz konusu binanın aylardır kullanılmadığını ve Rus füzeleriyle vurulduğu sırada binada hiçbir Alman diplomatın bulunmadığını belirtti.

Sabah saatlerinde başkent Kiev’in merkezindeki bazı noktalara başlatılan saldırılara ilişkin Ukrayna, Rusya’nın 75 füze fırlattığını, 41’inin etkisiz hale getirildiğini bildirmişti.

NE OLMUŞTU?

Ukrayna savaşın 229. gününe Kiev, Lviv, Dnipro şehirlerine düzenlenen saldırılarla uyandı. Ofisinin bulunduğu bölgeye füze düşen Zelenskiy ölü ve yaralıların olduğu patlamalar sonrası “Bizi yok etmeye çalışıyorlar” dedi. Genelkurmay Başkanı Zalujniy “Rusya 75 roket fırlattı” dedi.

Rusya aylar sonra Ukrayna’nın başkenti Kiev’i hedef aldı. Reuters ve AFP’nin son dakika haberi olarak geçtiği şehirdeki patlamaların Lviv ve Dnipro’ya da düzenlenen eş zamanlı saldırıların bir parçası olduğu ortaya çıktı.

Şehrin üzerinden dumanlar yükselirken Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, kent merkezindeki Şevçenkivsk semtinde patlamaların meydana geldiğini duyurdu.

Kliçko, Telegram hesabından yaptığı paylaşımında, “Şevçenkivsk semtinde birkaç patlama, başkentin merkezinde. Tüm hizmetler yerinde takipte. Ayrıntılar daha sonra” ifadelerine yer verdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu