DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSiyasetTürkiye

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: BM kararlarını ve Kıbrıs barış sürecini destekliyoruz

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger, BM kararlarını ve Kıbrıs'ta barış sürecini desteklediklerini belirtti

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger, BM kararlarını ve Kıbrıs’ta barış sürecini desteklediklerini belirterek, Doğu Akdeniz’de bir diyalog oluşturulabilmesi amacıyla Türkiye’ye tek taraflı eylemlerden kaçınması çağrısında bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger, Doğu Akdeniz’de bir diyalog oluşturulabilmesi amacıyla Türkiye’ye tek taraflı eylemlerden kaçınması çağrısında bulunarak, BM himayesi altında Kıbrıs sorununa çözüm bulma sürecine destek ifade etti ve Berlin’in BM kararlarına bağlı olduğunu vurguladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Maraş ziyaretiyle ilgili olarak Hükümeti bilgilendirme sırasında yaptığı konuşmasında Burger “Kıbrıs’ın geleceğiyle ilgili olarak, Birleşmiş Milletler kararlarına ve BM himayesi altında, iki toplumlu çözüm temelinde müzakereler için gerçekleştirilen barışçıl sürece bağlı olmaya devam ediyoruz. Almanya Hükümeti BM’de bu çabaları daha fazla desteklemeye devam ediyor” dedi.

Burger, “Avrupa Birliği Konseyi Başkanlığı olarak rolümüz çerçevesinde Doğu Akdeniz’de gerginliğin azaltılması yönünde uğraşıyoruz ve bu çerçevede her türlü mantıklı çabayı destekliyoruz. Doğu Akdeniz’de sıcak konuların sadece taraflar arasında diyalog yoluyla çözülebileceğinin altını her zaman çizmişizdir. Bu tür diyalogların gerçekleşebilmesi için Türkiye’yi tek taraflı eylemlerden kaçınmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu