KıbrısManşetToplum

Alsancak felaketin kıyısından döndü

Alsancak’ta makilik bir alanda yangın çıktı. Karadan ve havadan müdahaleyle söndürülen yangında 5 dönümlük alandaki bitki örtüsü yanında 12 güneş paneli zarar gördü

Alsancak’ta makilik bir alanda yangın çıktı. Karadan ve havadan müdahaleyle söndürülen yangında 5 dönümlük alandaki bitki örtüsü yanında 12 güneş paneli zarar gördü.

HELİKOPTER İLE HAVADAN MÜDAHALE
Elmas Sokak’ta, Serena isimli sitenin batısındaki arazide başlayan yangının çıkış nedeni henüz tespit edilemedi. Yangın, polis itfaiye, Orman Dairesi, Lapta Alsancak Çamlıbel Belediyesi’ne ait iş makineleri ve personelin karadan; yangın söndürme helikopterinin ise havadan müdahalesi ile söndürülürken, yangın sonucu yaklaşık beş dönümlük arazideki makilikler, çamlar ve bir şahsa ait 12 güneş paneli zarar gördü.

ATASER: GEÇ KALSAK BÜYÜK FELAKET
Alsancak’ta meydana gelen yangınla ilgili GİRNE Gazetesi’ne konuşan Lapta-Alsancak-Çamlıbel Belediyesi Başkanı Fırat Ataser, yaşanan felaketlerden ders çıkarılması gerektiğine vurgu yaptı. Yangının yerleşim yerlerine yakınlığının fark edilmesi açısından şans olduğunu söyleyen Ataser, müdahalede geç kalınması durumda ise büyük felaketlere yol açabileceğine dikkat çekti.

“GİRNE BELEDİYESİ DE YARDIMA KOŞTU”
Yangın söndürme çalışmalarına, Girne Belediyesi’nde de araçların destek verdiğini söyleyen Ataser, yangınla mücadele konusunda envanterin genişletilmesinin önemli olduğunu söyledi. Yangın felaketlerinde insan faktörünün de oldukça etkin olduğuna vurgu yapan LAÇ Belediyesi Başkanı, özellikle sönmemiş izmaritlerin ve mercek görevi görebilecek camların doğaya atılmaması gerektiğinin altını çizdi. Ataser, yangına sebebiyet veren veyahut yangına neden olabilecek maddeleri doğaya atan kişiler için cezai işlemlerin uygulanacağının da hatırlatmasını yaptı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu