KıbrısManşetToplum

Alsancak’ta köpek cinayeti

Girne Alsancak’ta köpekler zehirlenerek öldürüldüğü olayda 8 köpek can verirken, bölge sakinleri, “Bir canlının hayatını sonlandırmak cinayettir.” dedi. Sosyal medyada büyük tepki gösterilen olayla ilgili görüntüler de paylaşıldı

Girne Alsancak’ta köpekler zehirlenerek öldürüldü. Olayda 8 köpek can verirken, bölge sakinleri, “Bir canlının hayatını sonlandırmak cinayettir.” dedi. Sosyal medyada büyük tepki gösterilen olayla ilgili görüntüler de paylaşıldı.

İhbar üzerine olay yerine giden polis ekipleri, olayla ilgili soruşturma başlattı.

“Bir canlının hayatını sonlandırmak cinayettir”

Kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan ve yaşananlara adeta isyan eden Prof. Dr. Füsun Yıldız, “Çağatay Özbirim Caddesi’nde sokakta bakıp beslediğimiz canlarımızı 4’ü yavru toplam 8 patili dostu zehirlenmiş olarak bulduk. Bir canlının hayatını sonlandırmak cinayettir. Bu zihniyette insan demeye dilimin varmadığı her kim ve/veya kimlerse bu katillerle aynı havayı solumaktan aynı bölgede oturmaktan, trafikte aynı yolları kullanmaktan hicap duyuyorum. Sessiz dostları sokaklardan kurtaramadığımız süre bu kan donduran olaylar devam edecek. Yerel yönetimler, lütfen sessiz dostların sesi olan bizleri duyun” ifadelerine yer verdi.

Bir başka bölge sakini ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Alsancak’ta yürüyüş yaparken rahatsız olmuşlar diye 8 köpek zehirlendi” dedi.

Polis soruşturma başlattı

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamada ise “Bugün Alsancak’ta bir site civarında toplam sekiz adet başıboş köpeğin zehirlenerek öldürüldükleri iddiası üzerine polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında ölü olarak bulunan köpeklerin ölüm sebeplerinin tespiti için görevli veteriner tarafından otopsi yapıldı. Yapılan otopside ölü köpeklerden numuneler alındı. Kesin ölüm sebepleri yapılacak tetkiklerin ardından belli olacaktır. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Kıbrıs

Diğer Haberler

Başa dön tuşu