KıbrısManşetSiyasetToplum

Alt yapı çalışması deyip insanları mağdur edemezsiniz!

Gerçekten yazık. Mağusa’da kalıp da aracı bundan mütevellit zarar görmeyen kimseyi bulamazsınız. Ama altyapı önemli diyebilirsiniz, bu doğru, zaten kimse yapılmasın demiyor. Ve fakat bunun belli bir sistem içinde insanların en az mağdur edecek şekilde hayata geçirilmesi gerekirdi

Mağusa’nın altyapı çalışmaları deyim yerindeyse tam bir kabusa döndü.

Kazılan ve çalışma yapılan, sonrasında da taşlı toprakla kapatılan yerler gelen ilk yağmurda çöküyor.

Nitekim altyapı çalışmaları sonucu Anıt çemberi-Larnaka yolunda kazılıp asfalt dökülen yerler defalarca çöktü.

Ve fakat ne hikmetse bu çalışmalar hiçbir güzergahta ya da bölgede tamamlanamıyor.

Kazılan ve toprakla tekrar kapatılan yollar tekrar tekrar kazılıp duruyor.

Yağmur vesilesi yada zamanla aşınan ve çöken yollara sözde müdahale ederek oraları kazıp toprak doldurup öylece bırakıyorlar. 8/9 aydır asfaltlanmayan yollar var! Şimdi ise ana arter yollara müdahale etmeye  başladılar. Müdahale derken yanlış anlaşılmasın onarım anlamında değil..

Kazı boyutunu genişletiyorlar, üstelik bunu yaparken hiç bir kaçış yolu düzenlemesi ya da trafik akışını sağlayabilmek için bir önlem almıyorlar! Kazı yapılan bölgelerde ticari faaliyet gösteren birçok işyeri mağduriyet yaşarken maddi kayıplardan dolayı zor günler geçiriyorlar. Traktörün bile güçlükle ilerleyebileceği yolları kullanmak zorunda kalıyor Mağusa’da yaşayan insanlar, her tarafın toz toprak olduğu bir kentte yaşamak elbette kolay değil. Araçların boya kaportaları yıpranması bir yana ön düzen, tekerlek ve diğer aksamlar da ciddi zararlarla uğruyor.

Gerçekten yazık. Mağusa’da kalıp da aracı bundan mütevellit zarar görmeyen kimseyi bulamazsınız. Ama altyapı önemli diyebilirsiniz, bu doğru, zaten kimse yapılmasın demiyor. Ve fakat bunun belli bir sistem içinde insanların en az mağdur edecek şekilde hayata geçirilmesi gerekirdi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu