KıbrısManşet

Altın Kumsal’ın değerini bilelim

Sadece Kıbrıs’ın değil bütün Akdeniz’in en güzel plajlarından olan Altın Kumsal, Karpaz bölgesinin ünlenmesinde en önemli yerlerden birisidir ancak kıymetini bile bilmiyoruz ve değerlendiremiyoruz

Her yıl Turizm ülke insanımızın ve tatilciler adanın en gözde tatil yerlerinden biri olan Dipkarpaz yolunu tutmaya başlar. Göz alabildiğine uzanan altın rengi kumsalı ve doğal ortamı ile huzur içinde sakin birkaç gün geçirmek isteyenlerin vazgeçilmez adresi Altın Kumsal.

Sadece Kıbrıs’ın değil bütün Akdeniz’in en güzel plajlarından olan Altın Kumsal, Karpaz bölgesinin ünlenmesinde en önemli yerlerden birisidir ancak kıymetini bile bilmiyoruz ve değerlendiremiyoruz.

Kilometrelerce uzunlukta ve çok ince altın sarısı kumdan oluşan dev plajı sakinliği ve el değmemişliğiyle güneşin tadını çıkarmak isteyenlerin ilk adresidir. Akdeniz’in en güzel kıyısında mavinin yeşile karıştığı denizde yüzmek, upuzun sahil boyunca yürümek, Caretta Caretta’lar ve Kıbrıs eşeklerini yakından gözlemlemek, fotoğraf çekmek, rüzgâr sörfü yapmak ve uçurtma uçurmak isteyenler, Altın Kumsal’a akın ediyor.

Ancak, Altın Kumsal 2020’de konuklarını ağırlayamadı. Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs pandemisi nedeniyle boş kaldı. Ne turistleri, ne de vatandaşları ağırlayamadı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu