KıbrısManşetSağlıkSiyaset

Altuğra: Mutasyon virüs 3 saat havada asılı kalabilir

Hükümetin almış olduğu önlemlere değinen Altuğra, “Eleştirmek çok kolaydır ancak hükümet elinden geleni yapıyor. Önlemler tüm insanoğlunun uyması gereken önlemlerdir. Salgının yönetilmesi tek bacaklı bir yönetim şekli değil. Hükümet üstüne düşenleri yapıyor ancak vatandaşlar üzerine düşeni pek yapmıyor” diyerek vatandaşın kendisini sorgulaması gerektiğini aktardı

GIYNIK ÖZEL – ELİF DÜLGER

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, Levent Kutay’ın sunduğu Burası Önemli Programında, mutant corona virüsü hakkında önemli açıklamalarda bulunarak, PCR testlerin ek olarak antijen testlerinin yapılması gerektiği önerisinde bulundu.

Mutasyona uğrayan virüsün kapalı ortamlarda 3 saat havada asılı kalabilecek seviyede olduğunun altını çizen İzlem Gürçağ Altuğra, havada asılı kalabilecek seviyenin, bir insan boyunun burun mesafesinde olduğu belirtti. Kapalı ortamlarda dahi 3 saat boyunca maskenin yüzden çıkarılmaması gerektiğini aktaran Altuğra, kapalı ortamların sık sık havalandırılması için çağrı yaptı.

“HÜKÜMET, ELİNDEN GELENİ YAPIYOR”

Hükümetin almış olduğu önlemlere değinen Altuğra, “Eleştirmek çok kolaydır ancak hükümet elinden geleni yapıyor. Önlemler tüm insanoğlunun uyması gereken önlemlerdir. Salgının yönetilmesi tek bacaklı bir yönetim şekli değil. Hükümet üstüne düşenleri yapıyor ancak vatandaşlar üzerine düşeni pek yapmıyor” diyerek vatandaşın kendisini sorgulaması gerektiğini aktardı. Altuğra, “Sokakların durumu gözler önünde zaten” dedi.

“PCR TESTİNE DESTEK ANTİJEN TESTİ YAPILMALIDIR”

Covid-19 hastası olan ve temaslı olan sağlık çalışanlarının yorgun düştüğünü aktaran Altuğra, sağlık çalışanlarına destek için PCR testlerine ek antijen testinin yapılması gerektiği önerisinde bulundu. Antijen testlerinin 15 dakikada sonuç verdiğini ifade eden Altuğra, “PCR testleri kısıtlıdır ve uzun soluklu bir çalışmadır. Ülkenin salgın durumu belli bu yüzden PCR testlerinin yanında hızlı ve daha çok yapılabilen antijen testleri de yapılmalı” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu