GenelKıbrısManşetToplum

“Altyapı bitti, ülke başımıza çöküyor!”

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, su konusunun en az elektrik kadar önemli olduğuna dikkat çekerek altyapı için acilen önlem alınması gerekliliğine vurgu yaptı

Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, su konusunun en az elektrik kadar önemli olduğuna dikkat çekerek altyapı için acilen önlem alınması gerekliliğine vurgu yaptı.

SU İÇİN TASARRUF ÇAĞRISI
Girne Belediyesi Başkanı Murat Şenkul, son günlerde yaşanan elektrik kesintilerinin, su sıkıntısına yol açabileceği konusunda bilgiler aktararak vatandaşlara tasarruf çağrısında bulundu. Kesintiler sonrası Geçitköy üstünden gelen Türkiye suyunu depolara ulaştıran pompa istasyonlarının çoğunun devre dışı kaldığını söyleyen Şenkul, yüksek yapılaşma ve yıllardır yapılamayan altyapı yatırımları dolayısıyla elektrik kesintileri sonrası sularda da plansız kesintilerin başladığını dile getirdi.

“YATIRIMLAR ACİLEN YAPILMALI”
“Koltuğa oturup Türkiye Cumhuriyeti’nin yaptığı işleri sahiplenmek yerine, yerel kaynaklar ile eksik altyapı yatırımlarını gerçekleştirmek için motive olunsa eminim ülkedeki birçok sorun aşılır” diyen Girne Belediyesi Başkanı, su anlaşmaları çerçevesinde gerekli yatırımlar için yol haritasının da belli olduğunu hatırlattı. Yetkililerin ihale şartnamesi hazırlayarak, sadece temiz suyun değil atık suyun altyapısını da tüm eksikleri ile gidermesi gerektiğine dikkat çeken Şenkul, bu konunun öneminin altını çizdi.

“ALTYAPI ÇÖKÜYOR”
Türkiye’den gelen suyun 50 yıl yetecek şekilde planlandığını lakin suyun tarım için de kullanılmaya başlanmasıyla yetersiz kalacağını söyleyen Şenkul, su konusunda atılması gereken adımlar konusunda geç kalınmaması gerektiğine bir kez daha vurgu yaptı.  KKTC olarak hiçbir şey yapmayarak, su konusunda da hızla elektrik gibi çıkmaza sürüklendiğini söyleyen Şenkul, “1 milyon sterline ev satılan kentin belediye idaresi yeni pompa istasyonları, depolar ve çevre yolları yapılsın diye merkezi idareye yalvardığı yerin adıdır Kuzey Kıbrıs. Altyapı bitti ülke başımıza çöküyor dostlar ve elektrik bu işin sadece görünen yüzü…” diye ekledi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu