KıbrısManşetSiyaset

Amcaoğlu: Önce 13. maaşları ödeyip daha sonra 12. maaşlar ödenebilir

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Mustafa Alkan'ın sunduğu Er Meydanı programında, Maliye'nin durumu ve 13. maaşlara ilişkin açıklamalarda bulundu

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, Mustafa Alkan’ın sunduğu Er Meydanı programında, Maliye’nin durumu ve 13. maaşlara ilişkin açıklamalarda bulundu.

“2019 yılında UBP-HP hükümeti kurulduğu zaman Maliye Bakanı olarak göreve geldiğimde, Maliye Bakanlığı’nın bazı sistematik yapısıyla oynandığını, bazı noktalarda normalin dışına çıkıldığını gördüm. Kamu alacaklarıyla ilgili boşluklar yaratıldı” diyen Amcaoğlu, görev sürecinde yapılan bazı gelişmeleri şu şekilde açıkladı:

“TAMAMEN OTOMASYONA GEÇİLECEK”

“Gümrük otomasyonu, otomatik fatura gibi sistemlerde pilot uygulamalara başladı. Ülkenin tüm gelirleri hangi daireden tahsil edilirse edilsin otomatik olarak Maliye’nin sistemine düşüyor. 2-3 yıl içinde Maliye’nin tüm sistemi otomasyonu tamamlanacak ve artık kayıt dışılıktan bahsedemeyeceğiz. Gümrük otomasyonunu iyi kullanarak bazı gelirleri yükselteceğiz.”

“TEK BİR KURUŞ BORÇ BIRAKMADIK”

“10 aylık pandemi sürecini iyi yönettik ve bu sürece ilişkin tek bir kuruş borç bırakmadık. Bu noktada sadece 160 milyon TL’lik bir borçla devrettik sadece.  4 milyara yakın iç borcu kapattık. 19 belediyenin tüm sorunlarını gidererek 400 milyon TL’ye yakın borcu taksitlendirdik.”

“GÖREVİMİZ GEREKEN ÖDEMELERİ GÜNÜNDE YAPMAKTIR”

“Bana görev yaptığım süre boyunca her ay maaşlar soruldu ve maaşlarla ilgili sorulara hiç yanıt vermedim. Her ayın sonunda yaptığımız ödemelere ilişkin detaylı bir paylaşım yaptık. Benim görevim mevzuatlara uygun şekilde Maliye Bakanlığı’nı yönetmektir. Çok sorulduğu için, 12. ve 13. maaşlara ilişkin tek bir açıklama yaptım ve öngörülerimiz 12. ve 13. maaşları ödeyebilmekti.

Önce 13. maaşları ödeyip, 12. maaşları ödeme konusu da gündemdedir. Öğretmen Hazırlık Ödenekleri için de ödenmeyeceği söylendi ama gereken ödemeleri gününde gerçekleştirdik. 2020 bütçesinin içinde 12. ve 13. maaşta vardır. Bizim görevimiz gereken ödemeleri gününde yapmaktır.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu