EğitimKıbrısManşetSağlıkSiyaset

Amcaoğlu: Önce sağlık sonra kaliteli eğitim

Amcaoğlu, aşılanmayla birlikte okulların aşama-aşama açılacağını kaydederek,  en büyük emellerinin eğitimdeki kayıplarının azaltmak olduğunu ve eğitim uzmanlarının söylediklerinin Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin kararları doğrultusunda yapılacağını belirtti


Katıldığı bir programda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, “Önce sağlık, sonra kaliteli eğitim” vurgusu yaptı. “Siyaset hayatın çok gerisindedir. En önemli unsur herkesin yaptığını değil zor denilen hedefleri koyup başarmaktır” diyen Amcaoğlu, “Benim için siyaset ailem, dostluklarım ve işimin gerisindedir. Her şeyin başı sağlık, saygı ve sevgiden geçmektedir. Yürüdüğümüz yolda tabi ki eksiklikler olabilir ama önce sağlık sonra kaliteli eğitim” dedi.

Eğitimcilerin ‘On-line eğitim modeli, yüz yüze eğitimin yerini tutmaz’ düşüncesini hatırlatan Olgun Amcaoğlu, yükseköğrenimin ülkede yarattığı 1.6 milyar dolarlık katma değerden bahsederek öğrencilerin ülkeye yeniden gelmesinin önemine değindi.

“Eğitimin ve turizmin dizlerinin üstünden ayağa kalkabilmesi için çalışıyoruz” ifadelerini kullanan Amcaoğlu, “Hedeflenen 17 bin öğrencinin, 10 binini 1 Şubat’tan itibaren adaya getirdik. Amacımız kaliteli yüz yüze eğitimin tamamlanmasıyla öğrenciler diplomalarını alabilmeleridir. Üstlendiğimiz misyon çok önemlidir çünkü 21 yıldır teşvik alan sektör hiç bu noktada olmamıştı” şeklinde konuştu.

İlkokul birinci sınıflarda oluşan kaybın eksikliğine değinen Amcaoğlu, yapılan toplantılarda aşılanmanın da tamamlanmasıyla sorunun çözüleceği yönünde kararlar üretildiğini aktardı.

Amcaoğlu, aşılanmayla birlikte okulların aşama-aşama açılacağını kaydederek,  en büyük emellerinin eğitimdeki kayıplarının azaltmak olduğunu ve eğitim uzmanlarının söylediklerinin Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin kararları doğrultusunda yapılacağını belirtti.

55 yaş ve üzeri grubun aşılanması sonrası mesleki teknik öğretim dairesindeki uygulamalı öğrenime geçileceğini açıklayan Bakan Amcaoğlu, 50 yaş ve üstü yaş grubunun aşılanmasından sonra birinci, ikinci ve sekizinci sınıfların okula gelip öğrenime başlayacağını ve 45 ile üzeri yaş grubu aşılanınca da tüm ara sınıfların seyreltilmiş şekilde öğrenime başlayacağını söyledi.

“ÖĞRETMEN SINAVLARI 24 -25 NİSAN VE 1-2 MAYIS’TA YAPILACAK”

Kolej sınav tarihlerinin yakında açıklanacağının altını çizen Amcaoğlu, kadro bekleyen öğretmenler için Kamu Hizmet Komisyonu’nun açıklamasını aktardı, “Öğretmen sınavları 24 -25 Nisan ve 1- 2 Mayıs’ta yapılacak” dedi.

“İDDİALI DEĞİL AKILLICA ADIM ATIYORUZ”

“İddialı değil akıllıca adım atıyoruz” ifadelerini kullanan Olgun Amcaoğlu, “Vaka artış nedeni öğrenci gelmesi değildir. Kurallara riayet etmeliyiz, yeni normalleri inkar etmemeliyiz. Önce bireysel sonra kitlesel hareket etmeliyiz. Her okul kendi içinde testlerini yapmaktadır, seyreltilmiş bile olsa bu ülkenin eğitime ihtiyacı vardır. Yapılan tüm toplantılarda önce öğretmenlerimizin ve çalışanlarımızın aşılanması noktasında mutabık kalındı. 40 bin aşı daha ülkemize ulaştığında aşılanmaya devam edilecektir. 12 Nisan diye bahsedilen tarihte elektronik bileklikle çift aşılı ve antikor ile PCR testi yapılanlar karantinaya girmeden gelebilecekler. Şahsen temennim bu açılımların gerçekleşmesidir” şeklinde konuştu.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu