EkonomiKıbrısManşetSiyaset

Amcaoğlu: Sendikalar her zaman muhalif anlayışla hareket ediyor

GIYNIK Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, “Eğitimde örgütlü sendikalarla süreç nasıl ilerliyor” sorusuna yanıtında, “ sendikaların bakış açısı her zaman için muhalefet anlayışındadır” dedi


GIYNIK Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, “Eğitimde örgütlü sendikalarla süreç nasıl ilerliyor” sorusuna yanıtında, “ sendikaların bakış açısı her zaman için muhalefet anlayışındadır” dedi.

“Sendikalar, ‘Yüz-yüze eğitimin kalitesi ile on-line eğitimin şartlarını karşılaştırılamaz’ diyerek Sağlık Bakanlığı ile birlikte Eğitim Bakanlığı’nın istişare içinde yaptıklarını izleyip, yanımızda olmak yerine karşı durmayı seçtiler” İfadelerini kullanan Bakan Amcaoğlu, sendikaların çelişkili açıklamalar yaptıklarını savundu.

Bakan Amcaoğlu, “Vadettiklerimizi yapabilmek için uğraşıyoruz” vurgusu yaparak, okulların açılabilmesi için Sağlık Üst Kurulu ile istişare içinde olduklarını ve kararları alırken onlarında görüşlerine başvurduklarını anlattı.

Aşılanma ile ilgili planlamaları yapıp Sağlık Bakanlığı ile paylaştıklarını aktaran Amcaoğlu, bin 602 öğrencinin üniversite sınavına girmek için hazırlandığını kaydetti. “ Amaç öğrencilerin yalnızca sınavı başarması değildir” diyen Amcaoğlu, “pedagojik olarak da ihtiyaçlarını karşılama şansını ellerinden almak istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu