GenelKıbrısManşet

Amcaoğlu: Uluslararası camianın daha duyarlı hareket etmesini bekliyorduk

Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Amcaoğlu katıldığı bir tv programında Suriye’den kaynaklı akaryakıt sıkıntısının ülkemizde yarattığı ve yaratacağı etkilere değindi.

Başbakanlık Müsteşarı Hüseyin Amcaoğlu katıldığı bir tv programında Suriye’den kaynaklı akaryakıt sıkıntısının ülkemizde yarattığı ve yaratacağı etkilere değindi.

Akaryakıt sızıntısı ile ilgili açıklamalarda bulunan Amcaoğlu Saat 12:00’de Kriz Komitesi’nin Turüzm ve Çevre Bakanlığı’nda yeni bir toplantı yapacağını duyurdu.

Sızıntının devam edip etmediği noktasında net bir bilgi olmadığını aktaran Amcaoğlu, “Bundan iyi derseler çıkarırsak, bu tip yaşanacak felaketlere karşı imkanlarımızı geliştirmeliyiz” diye konuştu.

Şu ana kadar sahilleri tehlike altına atan bir durumla karşı karşıya kalınmadığını aktaran Amcaoğlu, “Akaryakıt sızıntısına karşı elimizdeki imkanlar neticesinde tüm imkanları aldık. Kısa sürede koordinasyonu sağladık.  Tüm dünyayı etkileyen bir felaketti. Uluslararası camianın daha duyarlı hareket etmesini bekliyorduk. Sahada Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile birlikte mücadeleye devam ediyoruz” dedi.

Dipkarpaz ve diğer sahillerde kontrollerin devam ettiğini, şu ana kadar herhangi bir sıkıntının tespit edilmediğini aktaran Amcaoğlu, “Dün İHA tespiti ile nohut büyüklüğünde katılaşmış küçük parçalar halinde bir kirlilik tespit edilmiştir, onlardan da numune alınmıştır. Yaptıkları kontrolde bunların katılaştığını, suyu kirletmediği şeklinde bilgi verildi. Bu süreçte rüzgar yönü de lehimize devam etmiştir. Önümüzdeki üç gün içinde lehimize esmeye devam edeceği aktarıldı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu