EğitimKıbrısManşet

Amcaoğlu: Zorlanmazsanız farkındalık yaratamazsınız!

“Maliyeden eğitime geçişte zorlanmadım diyemem” ifadelerini kullanan Bakan Amcaoğlu, hala zorlandığına dikkat çekerek, “zorlanmazsanız farkındalık yaratamazsınız” mesajı verdi


Gıynık Gazetesi’ne özel samimi açıklamalarda bulunan Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Olgun Amcaoğlu, kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Maliye Bakanı olarak görev yaptığı dönem ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı görevini karşılaştıran Amcaoğlu, iki bakanlığında iş hacminin birbirinden çok farklı olduğunu söyledi. “Maliyeden eğitime geçişte zorlanmadım diyemem” ifadelerini kullanan Bakan Amcaoğlu, hala zorlandığına dikkat çekerek, “zorlanmazsanız farkındalık yaratamazsınız” mesajı verdi.

Hedeflerinden de bahseden Amcaoğlu, on-line eğitim ihtiyacının arttığı bu dönemde, siyasi bir makam olarak görevlerinin kaliteli eğitimi sağlamak olduğuna dikkat çekti. Amcaoğlu, “Göreve geldiğimden beri binlerce tablet dağıtıldı, bin 500’e yakın çocuğa internete erişim sağlandı, okul inşaatları, alt yapı ihtiyaçları olsun çok fazla adım attık” diyerek çalışmalarından örnekler verdi.

Yüz-yüze eğitime geçilebilmesi için son sürat çalıştıklarını kaydeden Amcaoğlu,  bu kapsamda materyal eksikliklerinin ölçülerek gerekli çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

“ÜLKENİN AYAĞA KALKMASI, EĞİTİM VE TURİZME BAĞLIDIR”

Amcaoğlu, “Ülkenin ekonomik yapısını bilen bir Maliye eski Bakanı olarak şunu söyleyebilirim ki ülkenin ayağa kalkabilmesi eğitim ve turizme bağlıdır”  vurgusu yaptı.

“Günlük vaka sayılarımız bu kadar düşükken ülke genelinde yüzde 15 aşılamanın da tamamlanması ile birlikte insanlar rahatça dışarda dolaşabiliyorsa,  demek ki Sağlık Bakanlığı ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin aldığı kararlar yerindedir.”  ifadelerini kullanan Bakan Amcaoğlu, “yüzde 85 açılım gerçekleştiğine göre, demek ki doğru adımlar atılarak başta eğitim olmak üzere turizmin ayağa kaldırılması için adımlar atılabilir” dedi.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu