ÇevreGüney KıbrısManşet

Anastasiadis: “Kıbrıs için zor bir gün”

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Anastasiadis, Limasol yangınındaki önceliğin insan hayatı kurtarmak olduğunu

Trodos’un Limasol’a bağlı Arakapas bölgesinde bugün öğlen saat 14.00 sıralarında başlayan ve şiddetli rüzgarla bölgeye yayılan yangın Limasol, Larnaka ve Lefkoşa’ya bağlı bölgeleri tehdit ediyor.

Şiddetli rüzgar ve yüksek hava sıcaklığının da körüklemesiyle gücünü artırarak hızla yayılan yangına müdahale için komşu ülkelerden uçak talep edildiği kaydedilirken, 4 uçağın bölgeye geldiği belirtildi.

Güney Kıbrıs Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, durumla ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak, önceliğin insan hayatı kurtarmak olduğunu ve “Kıbrıs için zor bir gün” olduğu ifadelerini kullandı.

Anastasiadis’in açıklaması şu şekildedir:

“Durumun eleştirisi nedeniyle Özel Ulusal Plan ′′ Hephaestus ′′ un devreye alınmasına karar verildi.
Lefkoşa’daki Operasyonlar Merkezinde sürekli istişare halinde olan Bakanlıklar Arası Komisyonu ve katılan hizmetlerin başkanlarının kararıyla gerçekleşen toplantı sonrasında İş Merkezi’ nin Vavatsinias bölgesine devredilmesine karar verildi.
Yangın Arakapas köyünden başlayarak Eptagonya, Oras, Melini, Sykopetra, Sokak, Agion Vavatsinias ve Vavatsinias topluluklarına kadar genişledi. Yangın söndürme projesi büyük ölçüde ve özellikle çok geniş çevresi nedeniyle son derece zor.
Yer kuvvetlerinin ötesindeki yangına hitap etmek için, Güney Kıbrıs ve İngiliz Üsleri’nin yanı sıra Ulusal Muhafızların uçucu ve karasal desteğinin yurt dışından gönderilmesi için yardım istendi.
Özellikle, gün içinde Yunanistan’dan iki Kanadair uçağı ve iki İsrail uçağının gelmesi bekleniyor ve Avrupa RescEU mekanizması aracılığıyla takviye istendi.
Yangın bölgesinde gereksiz hareketlerin olmaması için Polis çağrısını yineliyoruz. Durumun eleştirisi ile oluşan risk nedeniyle gönüllülerin katkısının istismarının ilerleyen saatlerde açıklanacağı açıklandı.
Önceliğimiz önce insan canına sonra malına ormanına sahip çıkmak.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu