KıbrısManşetToplum

Antik Liman esnafı işletmelerini açmayacak

Girne Antik Liman Restorasyon Projesi arapsaçına döndü. Yetkililer, 15 Kasım’da görkemli açılışa hazırlanırken, yaşadığı mağduriyeti yargıya taşıyan esnaf ise hakkını aramaya hazırlanıyor

Girne Antik Liman Restorasyon Projesi arapsaçına döndü. Yetkililer, 15 Kasım’da görkemli açılışa hazırlanırken, yaşadığı mağduriyeti yargıya taşıyan esnaf ise hakkını aramaya hazırlanıyor…

MİNE İÇSEL


İŞLETMELER HAK KAYBINA UĞRADI
Projenin açıklanan dördüncü tarihte de bitirilmemesi sonrası tepkiler artarken, işletmelerin yaşadığı mağduriyetler de yüksek sesle dillendirilmeye başladı. Restorasyon projesi başlamadan önce Antik Liman esnafına verilen sözlerin tutulmaması ve limanın yeni haliyle işletmelerin hak kayıplarına uğrayacağının da ortaya çıkması üzerine, işletme sahipleri iyice çileden çıktı.

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI
Yaklaşık 10 aydır işletmeleri kapalı olan Antik Liman esnafı, proje bitiş tarihinin uzaması üzerine eylem gerçekleştirmiş, yaşadıkları mağduriyetleri dile getiren basın açıklaması yapmıştı. Hükümetten beklentilerini belirten Antik Liman esnafı, “Her işletmeye sorgusuz sualsiz kalkınma kredisi, her işletme önüne pergola, yürüyüş yolu (eski asfalt yol) aynen kalacak. Aralık 2022’de hibe. Şubat 2023’te hibe. 30 Mayıs 2023’te teslim (eğer teslim edilmezse zarar ziyan ödeneği). Kapalı olduğu sürece SSD ve İHT ödemeleri yapılacak. Hiçbir işletme metre kare kaybı yaşamayacak” maddeleri üzerine de yetkililerden söz almıştı.

“İŞLETMELERİMİZİ AÇMAYACAĞIZ”
GİRNE Gazetesi’ne konuşan Canlı Balık Restoran Direktörü Meryem Canlıbalık, Antik Liman esnafına verilen hiçbir sözün tutulmadığını belirtti. İşletmelere söz verilen hibe desteğinin yalnızca bir kez ödendiğini ifade eden Canlıbalık, işletme çalışanlarına ise asgari ücretin yarısı kadar bir ödeme yapıldığını söyledi. Tüm işletmelerin metrekare kaybı yaşadığını ifade eden Canlıbalık; “İşletmelerinde kiracı olarak bulunan esnaflar bu şartlar altında ayakta kalamaz” diye ekledi. 2 bin sandalyelik Antik Liman’ın 200 sandalye kapasitesine düşürülmesine sitem eden Canlıbalık; “Bizlere 15 Kasım’da görkemli bir törenle Liman’ın açılacağını söylediler. Esnafla birlikte yapacaklarmış o açılışı. Ama esnafla yapamayacaklar. Çünkü bizler işletmelerimizi açmayacağız. Ayrıca yaşadığımız hak kayıplarını mahkemeye taşıdık. Tutulmayan sözlerin hesabını yasal yollarla soracağız” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu