GenelKıbrısManşet

Antik Liman yaza hazırlanıyor

Yenilenecek çehresiyle 30 Mayıs’ta görücüye çıkması beklenen Girne Antik Limanı’nda çalışmalar son sürat devam ediyor

PROJE ÇOK GENİŞ KAPSAMLI

Ülkenin tanıtım yüzü olan Antik Girne Limanı’nı iyileştirmek ve hak ettiği görünüme kavuşturmak için başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Uzun yıllar limanda yaşanan görüntü kirliliği, alt yapı eksikliği, kaçak yapılaşma ve binaların restorasyonunu kapsayacak şekilde hazırlanan yeni proje ile Antik Liman yepyeni bir çehreye kavuşacak.

30 MAYIS’TA BİTMESİ ÖNGÖRÜLÜYOR

Limanın yeniden hayat bulması için başlayan projenin 30 Mayıs 2023 tarihinde tamamlanması öngörülüyor. Limanın, girişteki taksi durağından başlayıp kale köprüsü altına kadar yenileneceği belirtilirken; bölgedeki mal sahipleri, esnaf, yatçılar ve balıkçıların iş birliği ve ortak uzlaşısı ile çalışmalar sürdürülüyor.

TÜM ALT YAPI YENİLENİYOR

Altyapıya yönelik olarak, kanalizasyon, su, telefon ve elektrik şebeklerinin tamamıyla yenileneceği proje ile öncelikli olarak kaçak olarak nitelendirilen binaların yıkımı yapıldı, mevcut asfalt zeminin sökülme işlemleri tamamlandı. Zemin temizliğinin tamamlanmasının ardından altyapıya uygun olarak kanalizasyon işleri ile başlayıp su, elektrik, yağmur suyu drenaj ve telefon gibi alt yapı çalışmalarına geçilecek.

ESKİ DOKUYA UYGUN TASARLANIYOR

Çalışmalar çerçevesinde acil durumlar için Liman girişine hidrolik bariyerler yerleştirilirken bazı binaların üzerinde bulunan elektrik kabloları söküldü. Binaların temizliği ve restorasyonu için işlemler sürerken, bina cephelerinde antik limanın dokusuna uygun taşlar kullanılarak güzel bir konsept yaratılması hedefleniyor. Aynı zamanda bina cephelerinde bulunan mevcut kapı, balkon, pencere ve diğer aksamlar da eski dokusuna uygun ahşap olacak şekilde tasarlanıyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu