KıbrısManşetToplum

Antik Liman’ın altı da üstü de yenilendi

Restorasyon projesi tamamlanan Girne Antik Liman’da, elektrik altyapısının yenilenmesi sonrası su altyapısında da çalışmalar yapıldı

Restorasyon projesi tamamlanan Girne Antik Liman’da, elektrik altyapısının yenilenmesi sonrası su altyapısında da çalışmalar yapıldı.

RESTORASYON TAMAMLANDI
Girne Antik Liman’da gerçekleşen restorasyon projesi sonrası, Antik Liman yeni görüntüsüne kavuştu. Tarihe uygun yer döşemelerinin yerleştirildiği Antik Liman’da, bölgede bulunan yapılar da restore edilerek bütünlüklü bir görünüm sağlandı. İngiliz döneminden kalan elektrik hatlarının kullanılamayacak duruma gelmesi nedeniyle, elektrik hatları için yenileme çalışmaları başlatılmış ve Antik Liman restorasyon projesinin bitiş süreci belirtilenden uzun zaman almıştı. Çalışmalar sonrası yenilenen elektrik altyapısı ve aksamları ile güne uygun bir sistem yaratılırken, güvenlik konusunda da sorunlar en aza indirgendi.

SU ALTYAPISI SONUNDA ONARILDI
Antik Liman’ın görünen yüzü yenilenirken, su altyapısında da oluşan sorunlar için çalışmalar başlatıldı. Uzun yıllardır el değmeyen su isale hatları değiştirilirken vatandaşın temiz ve kaliteli suya erişimi kolaylaştırılmış oldu. Bölgede eski ve çürümüş hatlar nedeniyle sık sık gerçekleşen su sızıntıları ve boru patlamalarının da önüne geçilirken, çalışma tamamlandığı zaman Antik Liman’ın görünen yüzü gibi görünmeyen yüzü de yenilenmiş olacak.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu