DünyaGüney KıbrısKıbrısManşetSiyaset

AP Milletvekili Marton Gyöngyösi: Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ilişkileri geriyor. Bu konuda hızla somut bir şey yapılmalı

AP Milletvekili Matron Gyöngyösi, AB-Türkiye ilişkilerinin daha iyi olabileceğini dile getirerek "Mevcut durumda Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ilişkileri geriyor. Bu konuda hızla somut bir şey yapılmalı" dedi

Avrupa Parlamentosunun (AP) Macar Milletvekili Marton Gyöngyösi, Türkiye-AB ilişkileri değerlendirdi.

Gyöngyösi “Türkiye, Avrupa Birliği’nin jeopolitik, ticari ve siyasi anlamda en önemli müttefiklerinden biridir. Birkaç yıl önceki göç krizi Türkiye’nin AB için ne derece önemli olduğunu ve bu sorunun Türkiyesiz çözülemeyeceğini anımsattı. Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki krizler de aynı bu şekilde. Şu net ki Türkiye olmadan çözüm sağlamak çok daha zor” ifadelerini kullandı.

Avrupa Parlamentosunun (AP) Macar Milletvekili Marton Gyöngyösi, “Türkiye, Avrupa Birliği’nin (AB) jeopolitik, ticari ve siyasi anlamda en önemli müttefiklerinden biridir. Birkaç yıl önceki göç krizi Türkiye’nin AB için ne derece önemli olduğunu ve bu sorunun Türkiyesiz çözülemeyeceğini anımsattı. Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki krizler de aynı bu şekilde. Şu net ki Türkiye olmadan çözüm sağlamak çok daha zor.” dedi.

Macaristan’daki Jobbik Partisinden AP’ye seçilen ve Dış İlişkiler Komitesi üyesi olan bağımsız Milletvekili  Gyöngyösi, Türkiye-AB ilişkileri, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konularına ilişkin soruları yanıtladı.

Gyöngyösi, AB-Türkiye ilişkilerinin daha iyi olabileceğini belirterek “İlişkileri kolaylaştıracak ve geliştirecek alanlara odaklanmalıyız. Mevcut durumda Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ilişkileri geriyor. Bu konuda hızla somut bir şey yapılmalı.” diye konuştu.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu