EkonomiManşet

 Katar, dijital bankaları ve merkez bankası dijital para birimlerini araştırmaya başladı

Katar Merkez Bankası'nın (QCB) dijital para birimi başlatma ve dijital banka lisansları verme olasılığını araştırdığı bildiriliyor.

 

Katar Merkez Bankası’nın (QCB) dijital para birimi başlatma ve dijital banka lisansları verme olasılığını araştırdığı bildiriliyor.

Al Muftah, QCB’nin Katar’ın bir merkez bankası dijital para birimi (CBDC) kurup kuramayacağını da belirleyeceğini kaydetti. 

“Her merkez bankası, küresel pazardaki artan önemini göz önünde bulundurarak dijital bankaları incelemelidir. Piyasanın dijital para birimine doğru ilerlediğini de görüyoruz. Ancak, dijital para birimimizin olup olmayacağı hala araştırılıyor.”

Al Muftah, Katar’ın düzenleyici sanal alanı hakkında yorum yaparken, ödemeler sektöründeki üç firmanın şu anda merkez bankası ile çözümleri test ettiğini söyledi. Ayrıca, QCB’nin düzenleyici sanal alanı kullanmakla ilgilenen diğer firmaları düşündüğünü belirtti.

Düzenleyici sanal alan, fintech firmalarının hızlandırılmış bir yetkilendirme sürecinden ve denetleyici izlemeden yararlanırken gerçek dünya ortamında yeni ürünleri, hizmetleri, iş modellerini ve dağıtım mekanizmalarını test edebilecekleri bir alan.

Bu arada özel bir Katar bankası olan Dukhan Bank sorumlusu Narayanan Srinivasan, Katar’da dijital bir banka oluşturma olasılığını incelediklerini duyurdu. Rapora göre Dukhan Bank, ödemeler sektöründe de blockchain teknolojisini düşünüyor.

 

Diğer Haberler

Başa dön tuşu