DünyaManşetToplum

Apple’ın CEO’su açıkladı! Apple, Netflix’i satın alacak mı?

Tim Cook, yatırımcılarla yaptığı görüşmede çeşitli açıklamalar yaptı. Bu da Apple'ın Netflix'i satın alacağına dair iddialara neden oldu

Apple CEO’su Tim Cook, geçtiğimiz günlerde şirketin mali çeyreği hakkında bir konuşma yaptı. Konuşmada ise büyük alımlar yapacaklarını söyledi. Cook’u yaptığı bu açıklama, Apple’ın Netflix’i satın almakla ilgilenip ilgilenmediği hakkında uzun zamandır süren söylentileri de yeniden gün yüzüne çıkardı. İşte detaylar!

Tim Cook, satın alma pazarını sürekli takip ediyor

ABD merkezli teknoloji devi Apple, sunduğu ürünlerle alanında listenin başında yer alıyor. Dünyanın en büyük şirketleri arasında olan Apple, donanımın yanı sıra farklı konulara da yatırım yapmasıyla dikkat çekiyor. Şimdi de yılın ikinci çeyreğiyle alakalı mali raporunu yayınlanmasıyla birlikte yeni bilgiler de ortaya çıktı.

Tim Cook, yatırımcılarla kazanç raporu hakkında yaptığı konuşmada, şirketin satın alma ihtimalini dışlamadığını belirtti. Bu açıklama ise akıllara ‘Apple büyük bir satın alma planı mı yapıyor?’ sorusunu gündeme getirdi. CEO, her yıl büyüyen hizmet pazarıyla ilgili sorularla karşı karşıya kaldı. Aynı zamanda iş insanına, şirketin hizmetlerini daha da genişletmek için dış ürünleri satın almak isteyip istemediği de soruldu.

Ünlü iş insanı, bu olasılığın mümkün olabileceğini belirtti ancak, stratejik planı olmayan böyle bir hamlenin olmayacağını da açıkça söyledi. Cook, Apple’ın stratejileri hakkında detaylı bir cevap vermese de şirketin potansiyel satın alma pazarını takip ettiğini açıkladı. Ayrıca, daha küçük şirketler satın aldıklarını ve Apple’a enerji katacak kişileri işe almaya amaçladıklarını belirtti.

Hep arıyoruz, kendimize soruyoruz, bu stratejik mi? Asla satın almak için satın almayız ve asla sadece geliri artırmak için satın almayız. Şimdiye kadar, ölçek karşılaştırmaları yaptık. Küçük IP ve insan alımları. Ancak gelecekteki olasılıkları göz ardı etmiyorum, her zaman piyasayı takip ediyoruz.

Bu, Cook’a Apple’ın diğer büyük şirketleri satın almasıyla ilgili sorulan ilk soru değil. Nisan ayının başlarında da Apple CEO’su, şirketin her zaman her zaman yetenek aradığını belirtti Bunun yanı sıra stratejik bir anlam katıyorsa satın alma olasılığının da olacağını söyledi. Ayrıca pek çok analiste göre ise Apple, Netflix ve Peloton gibi şirketleri satın almalı.

Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple, Netflix için adım atacak mı? Görüşlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu