KıbrısManşet

Arhun: Deprem sigortalarında artış yaşanmadı

Konut sahibi vatandaşların sadece %20’sinin deprem, sel baskını gibi doğal felaketlere karşı sigortası var

Artan depremlere işaret eden Capital Group’a göre, sallanmamıza rağmen deprem sigortalarında artış yaşanmadı

 

FELAKETLER KONUSUNDA TOPLUMUN BİLİNCİ GELİŞTİRİLMELİ… Capital Group Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Arhun, Capital Sigorta’nın 2021 yılı performansı ile 2022 yılı hedeflerinin ele alındığı toplantıda, tüm şirket çalışanlarını gösterdikleri başarı için kutlarken, kendisi için en önemli konuların başında, “toplumun doğal afetler ve bunların getireceği riskler konusunda bilincinin geliştirilmesinin” geldiğini vurguladı. Arhun konuşmasında KKTC ile ilgili istatistikleri paylaşarak, 2022’de Capital Sigorta’dan deprem ve su taşkınları konusunda aktif görev üstlenmesini istedi. Arhun; DPÖ’nün 2011 verilerine göre KKTC’de 86.921 konut olduğunu, ancak yıllar içinde bu sayıların ciddi oranda arttığını ve sadece 2019’da bu rakama 6.594 konut daha eklendiğini söyledi.

 

KONUTLARIN SADECE %20’Sİ SİGORTALI… Her geçen gün yapılaşmada ciddi büyümeler yaşandığını kaydeden Arhun “üzülerek belirtmeliyim ki yapılaşma yoğun olarak sürerken, çeşitli aralıklarla ülkede can ve mal kayıplarının da yaşandığı sel felaketleri ve yüksek ölçekli depremler olmasına rağmen, vatandaşlarımızın kendilerini bu felaketlerin yaratacağı risklere karşı koruma oranı sadece %20” dedi. Geçtiğimiz haftalarda 2 kez 6.3 şiddetinde yaşanan depremin 2 yıl önce Elazığ’da meydana geldiğini ve 41 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Tekin Arhun, doğal afetlere karşı sigortalanmanın öneminin vatandaşlara anlatılması ve sigorta penetrasyonunun artırılmasında sigorta şirketlerine ve acentelerine büyük görev düştüğünü vurguladı. 

 

DEPREM SİGORTASI ZORUNLU OLMALI… Türkiye dâhil deprem bölgesinde yer alan birçok ülkede deprem sigortasının zorunlu olduğunu hatırlatan Arhun, “Uzmanlar defaatle ülkemizin altından geçen en tehlikeli fay hattının hareketlendiği yönündeki uyarılar yapıyor, devlet yetkililerinin zaman geçirmeden zorunlu deprem sigortası konusundaki yasaları yapması gerekiyor” dedi. Arhun, insanların büyük doğal afetlerle hayatlarında belki de bir kez karşılaşma ihtimalleri bulunduğunu, fakat bunun meydana gelmesi durumunda tüm hayatları boyunca sağladıkları birikimleri kaybettiklerini vurguladı. Arhun, “Geç olmadan toplumun tüm kesimlerinin bilincin artırılması ve ülke olarak meydana gelecek kayıpların en aza inmesi için seferberlik başlatılması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

Başa dön tuşu