KıbrısKültür SanatManşet

Arife sabahı geleneği: ‘Bayram Çöreği’

GIYNIK ile bayram öncesi 'Arife Sabahı' yapılan gelenekleri unutmadıklarını ifade eden Kalavaç köyü sakinleri, yaptıkları bayram çörekleri, pilavunaları ve köy ekmeklerini paylaştı. 

Ülkemizde geçmişte yapılan ancak günümüze bakıldığında artık yavaş yavaş unutulmaya yüz tutmuş Kıbrıslıların örf ve adetlerinden biri olan, her bayram öncesi Arife gününün sabahı yapılan bayram çöreği geleneğinin sürdürüldüğünü görmek mutluluk verici.

GIYNIK ile bayram öncesi ‘Arife Sabahı’ yapılan gelenekleri unutmadıklarını ifade eden Kalavaç köyü sakinleri, yaptıkları bayram çörekleri, pilavunaları ve köy ekmeklerini paylaştı.

‘Bayramın gelişi Arifeden belli olur’ diyen Kalavaç köyü sakinleri, Arife sabahı yaptıkları çörekler ve pilavunaları eski hellim, çakıstez, domates, salatalık ve biberle afiyetle yedi.

Köy sakinleri, “Pandemi sınırlamaları çerçevesinde huzurlu ve sağlıklı nice Bayram Arifelerine” diyerek, şunları aktardı:

“Gelenek ve Göreneklerimiz: ARIFE SABAHI
Bayram sabahları kadar Arife sabahları da çok heyecanlı geçen Kalavaç Köyümüzde bu yıl yine Bayram hazırlıkları çerçevesinde Fırınlar yandı, çörekler pilavınalar ve köy ekmekleri fırına salındı..

‘Bayramın gelişi Arifeden belli olur’ diyen Kalavaçlılar, sabah kahvaltısını Pilavuna-Çöreğin yanına eski hellim, çakızdes, domates ve biber salatıkla eşlik etmekte..

Pandemi sınırlamaları çerçevesinde huzurlu ve sağlıklı nice Bayram Arifelerine..”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu