KıbrısManşet

Arıklı: 11 Ekimde halkın önüne iki sandık koyalım

“Bu hükümet bozulursa hükümetin alternatifleri konusunda fikir jimnastikleri yapıyoruz” diyen Arıklı, hükümetin üç dört alternatifi  olduğunu söyleyen YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı en zorunun UBP –YDP VE DP olduğunu savundu. 

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkanı Erhan Arıklı, bu sabah katıldığı canlı yayında, önemli açıklamalarda bulundu. Hükümetin “icraat kabızlığı” çektiğini ifade eden Arıklı, hükümetin yıkılıp yeniden bir seçime gidilmesi gerekiğini belirtti.

“Bu hükümet bozulursa hükümetin alternatifleri konusunda fikir jimnastikleri yapıyoruz” diyen Arıklı, hükümetin üç dört alternatifi  olduğunu söyleyen Arıklı en zorunun UBP –YDP VE DP olduğunu savundu.

Hüseyin Özgürgün konsuna da değinen Arıklı, Özgürgün’den yana sıkıntı olmadığını hatta kendisine “Halkın Partisini hükümetten atın ben yarın adaya geleyim ve 26 milletvekilli hükümete destek vereyim” dediğini söyledi.

Başbakan Ersin Tatar’a bir mesaj gönderdiğini açıklayan Arıklı, iki sandık bir araya gelirse cumhurbaşkanlığına destek veririz dediğini ancak karşılık olarak sadece “konuşalım” yanıtını aldığını söyledi.

Kudret Özersay ve Ersin Tatar’ın kendilerini dev aynasında gördüklerini belirten Arıklı, “benim onlardan daha düşük oy alacağımı kimse iddia edemez göreceğiz” dedi.

“Erken seçim şartıyla dışarıdan UBP’ye destek vermeye hazırız” diyen Erhan Arıklı şöyle konuştu:

“Çok acil erken seçime ihtiyaç var. Bu yapıyla sorunların altından kalkılması mümkün değil. Seçim sistemini sadeleştirilmeliyiz karmayı kaldırmalıyız. Yoksa bu şartlarda mümkün değil”

“VATANDAŞ SAĞLIK ALT YAPIMIZA GÜVENMİYORLAR”

Sağlık konusunda vatandaşlar arasında bir panik olduğunu belirten Arıklı, vatandaşların sağlık alt yapısına güvenmediğini vurguladı.

Arıklı, “Pandemi hastanesi olsaydı halk bu açılıma biraz daha özgüvenle bakabilirdi” dedi.

“BU SİSTEMLE SEÇİM YAPILMAZ”

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, hükümetin ekonomi konusunda kötü bir performans ortaya koyduğunu bu yüzden 2022’ye kadar uzanacak olan kötü bir ekonomik krizin eşiğinde olduğumuzu iddia etti.

Erhan Arıklı şöyle devam etti: “Mevcut hükümetin bu krizin altından kalkması mümkün değil Şu anda bu sorunları çözebilecek tek mekanizma siyaset mekanizmasıdır, biran evvel seçim. Ama bu sistemde seçim yapılmaz, seçim sistemi değişmeli, sadeleştirilmeli, prensipte anlaşılırsa 1 haftada değişir yeter ki irade olsun, kıytırık hükümet modelleri ile devam ederseniz halka ihanet olur. Bu noktada halkı ve siyasetçileri sağduyuya davet ediyorum kartları yeniden karalım.”

Diğer Haberler

Başa dön tuşu